blog

Crypto community India start petitie tegen 30% belasting

By 3 februari 2022No Comments

De Indiase regering maakte tijdens de begroting van 2022 bekend dat zij 30% belasting zullen heffen over virtuele digitale activa. Hieronder vallen cryptocurrency’s en NFT’s. De Indiase crypto community vindt dit veel te hoog en is een petitie gestart om dit percentage omlaag te brengen.

De petitie heeft op het moment van schrijven bijna 28.000 handtekeningen verzameld. Dit is een aardig aantal voor een petitie dat 7 uur bezig is.

De petitie

‘De crypto-industrie is actief op zoek naar regelgeving en heeft haar volledige steun verleend aan de regering om de transparantie van de activiteiten te waarborgen en heeft ook de autoriteiten gesteund in hun onderzoeken. De voorstellen van de Eervolle Minister van Financiën in de Begroting 2022 plaatsen crypto op gelijke voet met sociale kwaden zoals weddenschappen en gokken. Dit kan een verwoestende impact hebben, niet alleen op de industrie op zich, maar op de economie in haar geheel’, aldus de petitie.

De maker van de petitie wil het percentage van 30% omlaag brengen naar dezelfde zwaarte waarmee andere investeringen worden belast. Hij zegt dat een groot aantal investeerders maar een minimaal aantal crypto heeft om hun portfolio te diversificeren. ‘Zij zijn altijd transparant geweest over de winsten en hebben hun belastingen netjes betaald.

Regulering mist

Het land lijkt direct te beginnen met het belasten, maar dit zal gebeuren zonder duidelijke regulering. Tijdens de begrotingstoespraak luidde een kritische vraag naar de Minister van Financiën, maar die antwoordde het volgende: “We hebben een document laten circuleren, inputs komen binnen, publieke belanghebbenden komen binnen, dus regulering gaat door dat proces. Ik wacht niet tot er regelgeving komt om mensen die winst maken te belasten. Mag dat?”

Eigen crypto

India maakte in dezelfde begroting ook bekend dat zij in de komende twee jaar met een eigen crypto komen. Dit is een crypto van de centrale bank, in het engels noem je dit een CBDC (Central Bank Digital Currency). Coindesk zei dat dit de eerste keer was dat de Indiase regering een deadline geeft voor de lancering van een CBDC.

Crypto wordt erkend

Het hoge percentage heeft ook een lichtgevende zijde voor veel investeerders. Dit impliceert volgens velen dat India crypto officieel erkent en legaliseert. Crypto fanaten uit andere landen zijn hier blijer om dan de Indiërs. Dit is te zien aan de volgorde waarin veel twitteraars het nieuws brengen:

Leave a Reply