blog

Crypto.com hack van 13 miljoen euro krijgt liefdadig einde

By 19 januari 2022No Comments

Crypto.com werd eergisteren gehackt voor meer dan 13 miljoen euro. Dit meldt PeckShield Inc., een blockchain security bedrijf. Gelukkig kreeg de hack een zoete nasmaak.

De hack

Dat er een hack plaatsvond, meldde Crypto.com zelf op twitter. De tweet kreeg meerdere reacties van mensen die hun crypto kwijtraakte. Het gaat om verschillende bedragen van verschillende cryptocurrency’s, waaronder bitcoin en ethereum.

Tornado Cash

De helft van de gestolen ethereum werd witgewassen via anonieme crypto wallets. Dit gebeurde via het programma Tornado Cash, die het mogelijk maakt om anonieme transacties te doen via ethereum.

Via etherscan, waar je transacties kan bekijken op het Ethereum netwerk, is te zien dat deze fondsen al zijn opgegeven als account takeover fraud (ATO) stolen funds. De dieven verplaatsten de Ether gisteren rond half 3 ‘s nachts. Er werd maar liefst 4.600 ETH buitgemaakt.

Positief einde

Gelukkig is er ook een positieve kant aan het verhaal. Er komen al berichten binnen van mensen die hun geld terug hebben gekregen van Crypto.com. Ben Baller, een ondernemer waarvan 4.28 ETH werd gestolen, zegt dat hij het geld terug heeft gekregen en hij gaat er zelfs iets heel moois mee doen.

Hij gaat het teruggegeven geld, waarvan hij al dacht dat het verloren was, doneren aan een goed doel. Zo krijgt dit nare verhaal toch nog een positief staartje.

‘Ik heb net gedoneerd aan een liefdadigheidsinstelling voor kinderen omdat ik dacht dat die 14,100 dollar weg was!’, tweette de ondernemer.

Leave a Reply