blog

Analyse: bitcoin danst op support

By 19 januari 2022No Comments

De markt is nog steeds bang, terwijl bitcoin rare dansjes maakt op de gigantische support rond de 36.000 euro. 

Is er al een neerwaartse trend?

Er was hoop dat de twijfel rondom de koers weg was. Bitcoin maakte op de korte termijn weer hogere laagtes en hogere hoogtes. Deze opwaartse trend heeft het helaas niet erg lang volgehouden. Na een mooie opleving werd er al meteen roet in het eten gegooid door een lager hoogtepunt.

Het was nog even twijfelen of er wel een hoger laagtepunt werd gezet. Als een koers lagere toppen, maar wel hogere dalen maakt, spreekt men van een consolidatie (zijwaartse beweging. Echter heeft bitcoin zojuist, met de candle van 9 uur vanochtend. Een lager laagtepunt gemaakt. Hierdoor lijkt de neerwaartse beweging ingezet. 

Als we die zijwaartse beweging waren gestart, konden we wachten op een sterke beweging omhoog of omlaag, maar die optie is nu vervlogen. Een kleine neerwaartse trend is waar we het nu mee moeten doen. 

Bullish divergence

Echter is een een klein beetje licht op de korte termijn. Daarvoor leggen we kort even een bullish divergence uit, om te beginnen met de Relative Strength Index (RSI). Deze indicator laat de relatieve kracht zien van de afgelopen 14 candles. Deze is in een lijn weergeven in het paarse vlak in onderstaande grafiek.

Bitcoin maakt namelijk een bullish divergence op de 1-uurs grafiek. Dit is als de bodem van de RSI een hoger laagtepunt maakt, terwijl de bodem van de koers een lager laagtepunt maakt. Het heeft nog niet alle kracht wat de prijs dan zou moeten hebben. 

Dit zou nog voor een kleine opleving kunnen zorgen, maar het was beter geweest als de prijs hier gewoon een hoger laagtepunt neer zou zetten. Echter zitten we wel nog steeds op de mega support, besproken in de vorige analyses, en dat is het allerbelangrijkste. 

Leave a Reply