blog

Consensys, EY, Microsoft, Chainlink en meer werken aan Ethereum blockchain Baseline Protocol

By 4 maart 2020No Comments

Verschillende grote bedrijven hebben aangekondigd samen te werken aan Baseline Protocol, een blockchain project gericht op ondernemingen. Het project wordt gebouwd door ConsenSys en EY. Hierbij werken ze samen met twaalf andere bedrijven en organisaties, waaronder Microsoft, AMD, ChainLink en MakerDAO.

Unibright geeft hierboven uitleg over het Baseline Protocol.

DeFi op de blockchain van Ethereum

Het nieuwe protocol richt zich op gedecentraliseerde financiële diensten (DeFi) en wordt gebouwd op de blockchain van Ethereum. Volgens de aankondiging is het uitgangspunt wel dat alle data privé is.

John Wolpert runt bij ConsenSys de afdeling Enterprise Mainnet. Hij zegt dat bedrijven die interne archiveringssystemen zoals ERP en CRM gebruiken moeite hebben om hun gegevens te synchroniseren met collega’s. Hoewel blockchain een mogelijke oplossing biedt, willen veel bedrijven zich hier nog niet aan wagen vanwege het risico dat bedrijfsgeheimen inzichtelijk zijn voor potentiële concurrenten.

Informatie alleen voor belanghebbenden

Dat is de reden waarom ConsenSys en EY de handen ineen hebben geslagen om het Baseline Protocol te ontwikkelen, hiermee wordt het mogelijk om informatie onder medewerkers te opsplitsen. Het protocol maakt gebruik van berichten, digitale handtekeningen en andere technieken om een ​​gemeenschappelijk referentiekader te creëren dat teams nodig hebben om data te synchroniseren en te delen. Tegelijkertijd wordt elke stap in de workflow afgezonderd en heeft een persoon die aan bepaalde stappen werkt geen informatie over de andere stappen.

Overeenkomsten worden smart contracts

Paul Brody van EY legt uit: ‘Kopers en verkopers zijn geen monolithische organisaties, maar hebben dochtermaatschappijen en veel zakelijke partners waarmee overeenkomsten geautoriseerd moeten worden. Met behulp van het Baseline Protocol kunnen ze de juridische overeenkomst omzetten in een digitaal smart contract dat volledig vertrouwelijk werkt.’

‘Als u slechts een onderaannemer bent die namens mij werk doet, zal het juiste smart contract in de keten de juiste prijs geven bij de juiste inkooporder. Maar u krijgt geen inzicht in de volledige prijsformule, hoeveel er is gekocht en wie er nog meer koopt.’

Van klein team naar groot bedrijf

Het einddoel is dat het Baseline Protocol de standaard wordt waarop andere bedrijven kunnen bouwen. De code wordt in het publieke domein vrijgegeven via OASIS, een non-profitorganisatie.

Volgens de aankondiging is op dit moment ongeveer driekwart van het werk gedaan. Het project gaat over van een hecht team van EY en Consensys naar een groter bedrijf met deelname van Microsoft, AMD, ChainLink, Core Convergence, Duke University, Envision Blockchain, MakerDAO, Neocava Splunk, HniBright, Provide en W3BCLOUD.

Leave a Reply