blogExchanges

Coinbase effect bestaat nog, prijs Algorand cryptocurrency schiet omhoog

By 17 juli 2020No Comments

Algorand wordt sinds gisteren aangeboden op Coinbase en het effect is dat de koers van ALGO omhoog schoot. De digitale munt is sinds eind juni al 150% gestegen van 0,20 dollar naar 0,35 dollar. Sinds dat de coin is toegevoegd aan het arsenaal van de Amerikaanse beurs Coinbase steeg de koers met 21%.

Over Coinbase en Algorand

Coinbase is een van de meest populaire platforms voor Amerikanen om cryptocurrency op te verhandelen. Vrijwel elke keer als er een nieuwe coin wordt toegevoegd aan het aanbod, dan stijgt de waarde van die coin.

Algorand is een blockchainproject gericht op het verbeteren van decentralisatie, schaalbaarheid en ook veiligheid. Sinds 2019 breidt het project zich uit en biedt het oplossingen voor bedrijven en projecten die schaalbare blockchains willen bouwen.

Europa eerst

Gebruikers in Coinbase kunnen nu in alle regio’s waar Coinbase wordt ondersteund ALGO verhandelen, kopen, verkopen, ontvangen en ook beheren. Dit kwam overigens niet uit de lucht vallen, want in augustus 2019 kondigde Coinbase PRO al aan dat Europese gebruikers ALGO kunnen verhandelen tegen euro’s en ponden.

Volgens de gegevens van CoinMarketCap is ALGO in de afgelopen 24 uur met meer dan 21% gegroeid en heeft het de 39e positie in de markt weten te bereiken. Elke ALGO-munt kan nu worden verhandeld voor iets meer dan 0,35 dollar en de totale marktwaardering is 273 miljoen dollar.

Marketingmachine

Het is het vermelden waard dat sommige accounts van  cryptobedrijven zijn geblokkeerd om content te kunnen delen via Twitter vanwege de recente hack die het hele platform heeft beïnvloed. Dit toont aan dat zelfs zonder Twitter de aankondiging van Coinbase een groot aantal gebruikers en investeerders kon aantrekken.

In het algemeen hebben investeerders vaak de neiging om een coin massaal te kopen, wanneer deze door een grote beurs zoals Binance of Coinbase wordt aangeboden. Hierdoor schiet de prijs omhoog, zelfs zonder dat er een ander reden is om dit te doen.

Dat was dan ook precies de reden waarom de teams achter Initial Coin Offerings er alles aan deden om gelist te worden op Binance en andere grote beurzen.

Leave a Reply