blog

Atari volgt Google, Microsoft, Marvel en William Shatner in bestuur WAX blockchain

By 17 juli 2020No Comments

Atari werkt samen met WAX-blockchain om hun videogames te ontwikkelen voor op de blockchain, de games moeten leunen op Non-Fungible Tokens (NFT’s). Dit zijn unieke tokens die niet voor elkaar inwisselbaar zijn.

Grote namen aanwezig

Atari kondigde op Twitter aan te zullen samenwerken met WAX. Dit lag natuurlijk in de lijn der verwachting, omdat de CEO van Atari, Frederic Chesnais lid was geworden van het bestuur van WAX. Hiermee voegde Chesnais zich bij grote namen, afgevaardigden van Google, Microsoft, Marvel Games, Magic Leap en William Shatner zitten ook in het bestuur.

‘We zijn verheugd om eindelijk onze nieuwste samenwerking met WAX te onthullen! Met deze samenwerking brengt Atari zijn legendarische videogames verder in de enorm groeiende wereld van blockchain en NFTs.’

Atari omarmt blockchain

Atari ken je misschien als de ontwikkelaar van klassieke videogames zoals Pong, Space Invaders, Tetris en Pac Man. Het bedrijf is de afgelopen twee jaar serieus begonnen met blockchain, met als doel twee populaire mobiele games, RollerCoaster Tycoon Touch (19 miljoen downloads) en Goon Squad op de blockchain te brengen.

Eerder dit jaar werkte Atari samen met de door blockchain aangedreven virtuele wereld The Sandbox (TSB) om een ​​virtueel themapark met Atari-thema te creëren. TSB heeft al meer dan 1 miljoen dollar aan virtuele grond verkocht tijdens drie grote voorverkopen, waarvan de meest recente binnen vijf uur uitverkocht was en 3.400 ethereum opleverde, dat is ongeveer 800.000 dollar. Land in de buurt van het Atari-park is tegen een premie verkocht.

Atari heeft ook twee cryptocurrency’s ontwikkeld: de Pong- en Atari-tokens. Laatstgenoemde moet uiteindelijk gebruikt kunnen worden in de online casino’s van Atari. In juni kondigde Atari aan dat de Atari-token naast weddenschappen ook zal worden gebruikt voor gamen en winkelen, dit wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking met Unikrn. In maart hield het bedrijf een succesvolle aandelenronde met een opbrengst van 3,71 miljoen dollar, ook wordt er aan openbare verkoop aangeboden van de Atari-token. Deze staat gepland voor september van dit jaar.

Leave a Reply