blog

CME Group biedt bitcoin opties aan: eerste dag 2,2 miljoen dollar verhandeld

By 14 januari 2020No Comments

Sinds deze week maandag is het mogelijk om te handelen in bitcoin opties bij de derivatenbeurs CME Group. Met behulp van bitcoin opties is het mogelijk om te speculeren op de koers van bitcoin, zonder daadwerkelijk bitcoin te bezitten.

Wat is een bitcoin optie?

Een bitcoin optie lijkt veel op een bitcoin future. Maar er is een belangrijk verschil. Sluit je een bitcoin future contract af, dan ben je contractueel verplicht om op een bepaalde datum in de toekomst te handelen.

Beleg je in bitcoin opties, dan heb je het recht om de transactie uit te voeren, maar dat is geen verplichting. Bij een bitcoin optie loop je dus minder risico dan bij een bitcoin future.

De bitcoin opties bij CME Group worden afgehandeld in dollars en hebben dus geen directe invloed op de koers van bitcoin. Wel kunnen handelaren op derivatenbeurzen zoals CME Group indirect invloed uitoefenen op de bitcoin koers. Hoe dat bijvoorbeeld kan lees je hier. 

Eerste dag direct succesvol

De eerste dag was meteen succesvol. Op de eerste handelsdag bij CME Group is er al voor 2,2 miljoen dollar aan bitcoin opties verhandeld. Volgens een woordvoerster van de beurs gaat het om 55 contracten ter waarde van 275 bitcoin in totaal.

Opvallend detail, dit volume is al meer dan het totale handelsvolume voor bitcoin opties bij Bakkt. Bakkt begon op 9 december met het verhandelen van bitcoin opties, maar deze opties zijn dus minder populair.

In een eerdere aankondiging vertelt Tim McCourt van CME Group over de lancering van bitcoin opties:

“We zien steeds meer vraag naar bitcoin futures, en willen onze klanten graag flexibiliteit bieden. Met bitcoin opties wordt het prijsrisico van bitcoin futures afgedekt.”

Leave a Reply