Bitcoinblog

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: De bulls zijn aan zet!

By 13 januari 2020No Comments

Nu doorpakken! Dat was de titel van mijn wekelijkse column van afgelopen week toen de koers van bitcoin (BTC) zich rond de weerstand van $7.500 bevond. Het voordeel van de twijfel was in mijn optiek bij dat van de bulls omdat ik al maanden geloof dat de onderliggende trend bullish is. Uiteraard dienden we wel voorzichtig te zijn, want hoewel de opwaartse bewegingen in de koers van bitcoin de afgelopen tijd gepaard gaat met over het algemeen veel vuurwerk (een van de redenen die mij zo bullish stemt) wilde ik in dit geval wel bewijs zien, omdat de koers tegelijkertijd steeds langzaam wegzakte. Ik sloot mijn vorige column af met de zin dat ik verwachtte dat we de komende dagen een confirmerende move naar boven zouden zien. Dat bewijs kwam er, want later die dag schoot de koers omhoog tot een niveau van $7.805 op cryptocurrency exchange Coinbase. De $7.800 was – zoals ik meermaals heb beschreven – een belangrijke weerstand, omdat een succesvolle break hier doorheen in mijn optiek de consoliderende actie van de afgelopen weken achter ons zou laten. De koers sloot die dag net onder deze weerstand op $7.764, maar de volgende dag was het zover: de koers brak door de weerstand en wist een hoogtepunt te bereiken van $8.216. In de dagen daarna haalde de koers van bitcoin een hoogtepunt tot net onder de weerstand van $8.500 op $8.469 en zakte toen even kort terug tot een niveau van $7.671, waarna het haar rust vond net boven de $8.000. Op het moment van schrijven bedraagt de koers van Bitcoin ongeveer $8.100 en belooft het wederom een spannende week te worden. De bulls zijn aan zet maar de bears liggen op de loer. Laten we eens de dagelijkse grafiek erbij pakken. 

bitcoin_BTC_koers_analyse_david_van_ineveld_de_bulls_zijn_aan_zet_grafiek1Afbeelding 1: dagelijkse grafiek van bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase

In de bovenstaande dagelijkse grafiek heb ik een aantal support- en weerstandszones getekend en ik wil jullie aan de hand van deze lijnen wat informatie geven over wat voor mij belangrijke zones zijn voor de komende week. De dagelijkse grafiek toont wat twijfel en de momentum-indicatoren evenals de Moving Average Convergence/Divergence (MACD) zijn enigszins overstrekt maar de wekelijkse en maandelijkse grafiek laten zien dat dit mogelijk pas het begin is. Allereerst is in afbeelding 1 goed te zien dat, op basis van de closes, de koers van bitcoin weerstand ondervindt rond de $8.250 (oranje lijn). Even kwam de koers van de meest dominante cryptocurrency in de buurt van de $8.500 (blauwe lijn), maar dat liep enkel uit tot een wick en de koers sloot die dag tot onder de $8.250. De dichtstbijzijnde weerstand op het moment is dus de $8.250 en vervolgens de $8.500. Tegelijkertijd zie ik support op de $8.000 (blauwe lijn) en vervolgens een hele duidelijke net onder de $7.700 (rode lijn). Voor het opwaartse momentum zou het in mijn optiek goed zijn als de koers komende week niet onder de $8.000 komtm maar het is een vereiste dat de koers boven de $7.700 blijft. Ik heb deze lijn daarom ook rood gemaakt want een close onder dit niveau zou alle actie van afgelopen week invalideren en de koers van bitcoin regelrecht terugsturen naar de zone tussen $6.500 en $7.800, waar de koers zich de afgelopen week begaf. Mocht dit gebeuren dan zou support op de $7.400 nog wat houvast kunnen bieden, maar dit is niet een wenselijk scenario.Wil je meer van David lezen, horen en zien? Surf dan naar members.crypto-insiders.nl voor onze meest waardevolle content. Denk aan koersupdates, trading signals, educatieve video’s, geschreven uitleg, Ask Me Anything-sessies en meer! Maak nu een lidmaatschap aan en probeer de eerste 30 dagen gratis! Bekijk hieronder een voorproefje:Zoals ik al beschreef laat de dagelijkse grafiek van bitcoin wat twijfel zien en tonen de momentum-indicatoren tevens een mogelijkheid voor een retrace, maar zolang de koers boven de $8.000 en respectievelijk $7.700 blijft is er in mijn optiek niets aan de hand en zou dat zelfs een gezonde basis leggen voor een verder vervolg van de rally op een later moment.

bitcoin_BTC_koers_analyse_david_van_ineveld_de_bulls_zijn_aan_zet_grafiek2Afbeelding 2: wekelijkse grafiek van bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase

De wekelijkse en maandelijkse grafiek zien er overigens nog veel mooier uit en het stemt mij altijd positief als de langere termijn grafieken er goed uit zien; ten eerste omdat dit voornamelijk de grafieken zijn waar ik op investeer en ten tweede omdat de grotere tijdframes veelal een accurater plaatje bieden voor de middellange tot lange termijn dan de kortere tijdframes omdat er minder ruis op te zien is. In bovenstaande afbeelding 2 heb ik de wekelijkse grafiek van bitcoin op Coinbase weergegeven met daarop dezelfde support- en weerstandslijnen als op de dagelijkse grafiek in afbeelding 1. De grote groene candle met een niet al te lange wick aan de bovenkant en een toenemend volume laten een gezonde move naar boven zien. De momentum-indicatoren evenals de MACD laten voldoende ruimte zien voor een verdere vervolging van de rally. De maandelijkse grafiek toont een soortgelijk plaatje. Mocht de koers overigens naar boven uitbreken dan is na de $8.500 een weerstand te zien op $8.800. Zodra dit niveau wordt gebroken ligt denk ik de weg open voor een nieuwe aanval op de $10000. In de $9.000-regio liggen uiteraard ook nog verschillende weerstanden, maar zodra de koers de $9.000 in gaat zie ik vaak dat de koers wordt aangetrokken richting de $10.000. De actie is weer terug en de bulls zijn aan zet.

Tot volgende week!


Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!

abonneren_youtube

Met David en ons meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!

telegram180


Leave a Reply