blogExchanges

Chinezen gaan concurrentie aan met Robinhood en eToro door cryptocurrency aan te bieden

By 2 juni 2021No Comments

Twee op de Nasdaq genoteerde bedrijven willen klanten helpen handelen in cryptocurrency’s. Het gaat om de Chinese online brokers Tiger Brokers en Futu, en zij willen de strijd aan gaan met Robinhood en eToro.

De South China Morning Post schreef gisteren dat vanwege strenge regels in China, deze twee bedrijven zich alleen kunnen richten op buitenlandse klanten.

Wie is deze bitcoin tijger

Tiger Brokers komt uit Peking en wordt ondersteund door smartphonegigant Xiaomi. De broker biedt op dit moment handelsdiensten aan in aandelen die zijn genoteerd aan de beurzen van de VS, Hong Kong, Australië en Singapore.

Het bedrijf heeft 376.000 klanten met deposito’s die klaar zijn om te verhandelen en rapporteerde in het eerste kwartaal een nettowinst van 21,1 miljoen dollar. Een jaar geleden was dat nog een verlies van 2 ton.

‘We merken dat cryptocurrency’s zoals Bitcoin sinds vorig jaar acceptabeler zijn geworden door reguliere beleggers en opkomen als een activaklasse. De missie van Tiger is om beleggen efficiënter en plezieriger te maken voor investeerders’, zei de CEO van Tiger Brokers, Wu Tianhua. Hier werd meteen aan toegevoegd dat deze dienst niet beschikbaar zal zijn voor Chinese staatsburgers.

Met steun van Tencent

Futu wordt ondersteund door een andere gigant, het Chinese multinationale technologieconglomeraat Tencent. In de afgelopen jaren heeft Futu zijn activiteiten gediversifieerd van alleen aandelenhandel en beursintroducties, naar het aanbieden van pensioenregelingen aan klanten. Het bedrijf heeft 790.000 betalende klanten en de nettowinst in het eerste kwartaal steeg tot bijna 150 miljoen dollar.

“We zijn bezig met het aanvragen van licenties voor digitale valuta in de VS, Singapore en Hong Kong”, zei Robin Li Xu, senior vice-president van Futu. Het plan is om de tweede helft van 2021 crypto aan te bieden.

Staat van China

In mei daalde de bitcoin koers met 40%, dat komt grotendeels door nieuws uit China. Er wordt harder opgetreden tegen binnenlandse handel van crypto en ook het minen wordt ingeperkt. Dat is meteen de reden waarom deze twee bedrijven ervoor kiezen om hun diensten niet aan te bieden aan klanten van het vasteland van China.

Wu zei dat Tiger Brokers de relevante licenties al heeft aangevraagd. Futu is nog niet zo ver.

Mocht het deze twee Chinese bedrijven lukken om cryptocurrency aan te bieden aan de wereld buiten China, én het lukt ze om Robinhood en eToro van de troon te stoten, dan kun je veel meer aanbieders op de markt verwachten.

Leave a Reply