blog

Chinese miners zijn terug, rekenkracht bitcoin stijgt 42% in twee dagen

By 10 november 2020No Comments

De rekenkracht op het netwerk van bitcoin is de afgelopen 24 uur met ongeveer 30% gestegen, dit kan leiden tot een enorme aanpassing in de moeilijkheidsgraad. Inmiddels is de groei van rekenkracht over zijn piek heen en weer dalende. Maar laten we eens naar die piek kijken.

Op en neer

Volgens Coinwarz is ​​de rekensnelheid van Bitcoin momenteel 135,5 exahashes per seconde (EX / s). Op het moment van schrijven is de rekenkracht van BTC in twee dagen met 42% gestegen.

De piek volgt op een scherpe daling van de rekenkracht eind oktober, die door veel analisten wordt toegeschreven aan het einde van het regenseizoen in het Chinese mijnbouwcentrum Sichuan.

Opwekking via water is goedkoop

De overvloedige en goedkope waterkracht van de provincie trekt naar schatting ongeveer 80% van de Chinese miners aan tijdens het natte seizoen. In december schatte CoinShares dat Sichuan goed was voor 54% van de wereldwijde miningactiviteiten.

Analist Jason Deane van Quantum Economics speculeerde dat de plotselinge toename van de rekenkracht van Bitcoin een teken zou kunnen zijn dat veel Chinese miners hun migratie uit Sichuan hebben voltooid. Daarnaast hebben ze ook hun activiteiten in andere lokale mining hotspots zoals Xinjian en Binnen-Mongolië hersteld.

Tel uit je winst

De plotselinge piek in de rekenkracht suggereert dat de moeilijkheidsgraad om bitcoins te minen flink verhoogd zal worden. Satoshi Nakamoto bedacht een delicaat spelletje waarbij de uitkomst gemiddeld genomen altijd hetzelfde is: elke tien minuten een nieuw blok. Het netwerk wordt elke twee weken automatisch aangepast om de juiste balans te vinden tussen moeilijkheidsgraad en het aantal aangesloten miners (rekenkracht). Is er een teveel aan miners? Dan wordt het moeilijker om blokken te vinden.

Dat is natuurlijk jammer voor de miners die niet meededen aan de grote verhuizing. Zij genoten de afgelopen weken flinke winsten, het was namelijk makkelijker om blokken te vinden en gebruikers van het netwerk betaalden hoge transactiekosten. In oktober daalde de moeilijkheidsgraad om bitcoins te minen met 16%. Dit is de op een na grootste daling in de geschiedenis van bitcoin.

Leave a Reply