blogExchanges

Chinese bitcoin en cryptocurrency beurs Hotbit maximaal twee weken offline na aanval hackers

By 30 april 2021No Comments

Een lezer tipte ons op het volgende: De Chinese cryptocurrency beurs Hotbit is gisteren aangevallen door hackers en sluit maximaal twee weken zijn deuren.

Geen toegang tot wallets

Hotbit schrijft op hun blog het volgende over de hack: ‘Hotbit kreeg zojuist te maken met een ernstige cyberaanval die begon rond 18:00 uur (Nederlandse tijd), 29 april 2021, die leidde tot de verlamming van een aantal basisdiensten.’

De hackers zijn er niet in geslaagd toegang te krijgen tot de wallets van Hotbit, maar slaagden er wel in de gebruikersdatabase van het platform in gevaar te brengen. Daarom adviseert het team van Hotbit klanten om alle communicatie van iedereen die beweert een vertegenwoordiger van de beurs te zijn, te negeren.

Orders worden geannuleerd

Omdat alle normale operaties momenteel onderbroken zijn tijdens het lopende onderhoud, zegt Hotbit ook dat lopende handelsorders worden geannuleerd om verliezen te voorkomen. Ook beloofde de beurs eventuele verliezen te compenseren die hieruit voortvloeien.

Volgens de aankondiging van Hotbit zal het onderhoud minimaal zeven dagen duren, maar er zijn ook berichten dat het onderzoek en de systeemupgrade wel twee weken kunnen duren.

Geld is Safu

Alex Zhou, chief security officer van Hotbit, richtte zich tot gebruikers van de Telegram-groep van de exchange en zei dat het geld van gebruikers niet in gevaar is door de aanval en verklaarde: ‘De aanvaller probeerde in te breken op de walletservers om geld te stelen, maar de actie werd geïdentificeerd en met succes geblokkeerd door onze risicocontrolesysteem. Het geld van alle gebruikers is veilig.’

‘Tegelijkertijd is Hotbit bezig met het overboeken van alle cryptocurrency van hot wallet naar cold wallet, de details van de hele integratie zijn te volgen op de blockchain.’

Dit jaar zijn er niet veel exchanges met succes platgelegd door een hack. Dat was in het verleden wel anders. Zelfs Binance heeft in 2019 tientallen miljoenen moeten uitkeren aan klanten na een hack. Daarnaast zijn er wel datalekken geweest bij verschillende cryptocurrencybedrijven. En twee weken geleden was er natuurlijk hommeles bij de Turkse beurs Thodex, hoewel dat eerder lijkt op een exitscam dan op een hack.

Leave a Reply