blog

Chainlink daalt 20% in een half uur, is herstel mogelijk?

By 18 augustus 2020No Comments

Na een maandenlange rally die maar niet leek te stoppen, is er eindelijk een kink in de kabel gekomen. Chainlink bleef dit jaar maar doorgroeien en haalde zelfs bitcoin cash in en staat nu in de top 5 qua marketcap. Volgens gegevens van TradingView.com daalde de munt met 20% in een tijdspanne van 30 minuten. Het activum viel in die 30 minuten van 18,80 dollar naar het laagste punt van 14,50 dollar. Inmiddels is LINK weer iets hersteld en wordt de crypto boven de 17 dollar verhandeld.

Steun gevonden

chainlink koers

Op 13 augustus schreef Frank Smits bovenstaande koersanalyse van Chainlink. Hij zag een bullflag patroon waardoor de koers de mogelijkheid had om nog eens met 30% te stijgen, naar de groene lijn. Hierdoor moest de munt wel eerst de psychologische grens van 20 dollar door en dat is niet gelukt. De ondergrens van de analyse op 14,50 dollar bleek wel een goede support te zijn. Chainlink stuiterde vanochtend op deze lijn en lijkt weer op weg naar de oranje supportlijn.

Long squeeze

Maar wat gebeurt er als de koers zo snel zo hard op en neer beweegt? Dit lijkt het werk te zijn van een boel liquidaties op longposities. Investeerders zetten Chainlink in om met een hefboom te gokken op een hogere koers. Als de waarde dan snel daalt dan worden deze ‘gokjes’ geliquideerd waardoor de Chainlink koers nog verder weg zakt en er onderweg nog meer long posities worden geliquideerd. Dit wordt een long squeeze genoemd.

Walvissen dumpen, investeerders worden verpletterd

Of de timing toeval is of niet, de koersdaling moet Chris Burniske van Placeholder Capital goed doen. Vlak nadat hij een lang verhaal deelt op Twitter waarom hij niet in Chainlink investeert, zakt de koers.

Hij zegt onder andere: ‘Het is waarschijnlijker dat LINK als een gek door deze cyclus pompt, walvissen tegen het einde dumpen, kleine investeerders verpletterd worden en dat Chainlink na verloop van tijd wordt vervangen door betere systemen. Als je besluit dat je me niet mag omdat ik geen fan ben van de aanpak van LINK, dan is dat jouw keuze. Ik beoordeel het hele karakter van mensen niet op basis van een enkel bezit dat ze verkiezen om (of niet) kapitaal toe te wijzen.’

Niemand wil Chainlink verkopen

Santiment meldde in de nasleep van de daling dat er relatief weinig LINK circuleert op beurzen. Dit betekent dat je met relatief weinig geld de waarde kan beïnvloeden. Dat is op weg naar boven gebeurd, maar vanochtend ook op de weg naar beneden. Het blockchain-analysebedrijf zei dat slechts 6,9% van Chainlink verhandeld wordt op beurzen.

Is dit de prijsdaling waar je op aan het wachten was? Download dan snel de gratis crypto app BLOX en je bezit binnen een paar seconden Chainlink.

Leave a Reply