blogExchanges

Chainalysis haalt investering van 100 miljoen dollar op om uit te breiden in Azië

By 26 juni 2021No Comments

Chainalysis, het bekende en beruchte blockchain analysebedrijf, heeft aangekondigd dat het 100 miljoen dollar heeft opgehaald in een Series E-financieringsronde. Het Amerikaanse bedrijf wordt hierdoor gewaardeerd op  4,2 miljard dollar.

Help de overheid

Het hoofdkantoor van Chainalysis zit in New York. Zij bieden op blockchain gebaseerde software waarmee overheden en bedrijven cryptocurrency-criminaliteit en witwassen van geld kunnen detecteren en eventueel voorkomen. Ze hebben hier een goede nichemarkt mee gevonden. Steeds meer overheden verwachten van de lokale crypto-industrie dat ze zich inzetten tegen het financieren van terrorisme en witwassen.

Nederlandse regelgeving dwingt Nederlandse cryptobedrijven hier ook toe.

Nodig voor groeiende markt

De investering in Chainalysis werd geleid door investeringsmaatschappij Coatue Management LLC met Benchmark, Accel, Addition, Dragoneer, Durable Capital Partners, 9Yards Capital, Altimeter, Blackstone, GIC, Pictet, Sequoia Heritage en SVB Capital.

‘Het dataplatform van Chainalysis is de kerninfrastructuur die helpt bij het creëren van een veilige en bloeiende cryptocurrency-markt,’ zegt Kris Fredrickson, managing partner bij Coatue. ‘Naarmate de acceptatie van cryptocurrency groeit, zijn we van mening dat financiële instellingen, overheidsinstanties en cryptocurrency-bedrijven het Chainalysis-platform steeds meer zullen inzetten om belangrijke beslissingen te nemen. Van het uitzoeken van de beste manier om de activiteiten van een bedreigingsactor te ontmantelen tot het beslissen welke nieuwe cryptocurrency-producten waarschijnlijk de meeste vraag genereren.’

Uitbreiden in Azië

Chainalysis zegt dat de nieuwe financiering het bedrijf in staat zal stellen het productaanbod te verbeteren en zijn activiteiten in Singapore, Korea en Japan uit te breiden. Ook willen ze in diezelfde regio actiever worden in andere landen. Chainalysis verwacht dat deze investeringen de jaar-op-jaar omzetgroei met meer dan 100% zullen stimuleren.

Amerika staat bovenaan

Eerder deze maand bracht Chainalysis een rapport uit, welke overigens helemaal los staat van deze investeringsronde. In dit rapport werd gekeken naar winst per land als het gaat om bitcoin. Wie heeft het meeste geprofiteerd van de bullrun van 2020? Ze schreven dat de Verenigde Staten de bitcoin-winsten in 2020 domineerden, waarbij Amerikaanse investeerders samen meer dan 4 miljard dollar aan gerealiseerde bitcoin-winsten verdienden, meer dan drie keer dan het op één na hoogste land, China.

Bitcoin overtreft economie

In het rapport was ook plek voor Vietnam. Chainalysis schrijft dat dit Aziatische land het perfecte voorbeeld is van een economie die door bitcoin beter presteert dan met traditionele economische statistieken. Vietnam wordt namelijk door de Wereldbank gecategoriseerd als een land met een lager middeninkomen en staat op de 53e plaats als het gaat om het BBP. Vorig jaar behaalde het land een BBP van 262 miljard dollar.

Maar als het gaat on crypto, dan is het een ander verhaal. Ze hebben namelijk een hoog niveau van acceptatie van cryptocurrency. Vietnam staat op de 13e plaats in Bitcoin-investeringswinsten met 351 miljoen dollar in 2020, beter dan landen die hoger scoren in traditionele economische maatregelen zoals Australië, Saoedi-Arabië en België.

Leave a Reply