blog

CEO van Kik appt dronken dat hij wilt stoppen: Ik ga niet naar de gevangenis

By 24 september 2019No Comments

Rectificatie:

Iemand deed zich op Telegram voor als Ted Livingston, de CEO van Kik. Het verhaal is dus niet waar.

Het lijkt erop of de CEO van Kik Ted Livingston de handdoek in de ring wil gooien. In 2009 startte hij messenger app Kik maar het einde is in zicht. Dat bevestigt hij door dronken een bericht naar de verkeerde persoon te sturen.

Het is niet de drank die spreekt

In een verkeerd geadresseerd bericht dat schijnbaar onder invloed van alcohol is verzonden, zei Livingston dat hij van plan is het project te verlaten. Dit zou komen omdat hij zich totaal niet comfortabel voelt met de voortdurende gevechten met Amerikaanse toezichthouders.

“Will, ik weet dat ik heb gedronken, maar dit is niet de drank die spreekt, ik ben deze shit beu”, schreef hij.

Het is niet duidelijk wie de ontvanger is, maar het lijkt of dit bericht eigenlijk bedoeld was voor Kik-bestuurslid William Mougayar te zijn.


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Ontvang nieuwsbrief


Ik ga niet naar de gevangenis

“We praten ’s morgens meer over vervanging, maar ik stop ermee,” zei hij en voegde eraan toe: “Ik heb mijn ticket. Ik ga hier niet naar de gevangenis. ”

Livingston heeft het bericht verwijderd nadat het door deze verslaggever was ontvangen, die ook Will wordt genoemd. Toen hem werd gevraagd zijn opmerkingen te verduidelijken, antwoordde Livingston ‘geen commentaar’.

Overigens heeft de bekende trader Tone Vays wel commentaar:

Honderd miljoen dollar bij ICO

Het zit Kik niet mee. Het bedrijf is gevestigd in Ontario en sinds 2017 strijden ze tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De inzet? De honderd miljoen dollar die Kik binnen heeft gehaald met hun ICO. De SEC is van mening dat dit een niet geregistreerde securities (effecten) offering is. En net als in Nederland, zijn dan bepaalde effectenwetten van toepassing.

Overtreding van die wetten heeft grote gevolgen.

Berichtendienst stopt, altcoin gaat door

Gisteren kondigde Kik aan dat de aanklacht zijn tol heeft geeist. Ze stoppen nu met hun berichtenservice. Livingston vindt het wel belangrijk dat de bijbehorende altcoin KIN nog wel ondersteund wordt:

“Kin is een valuta die door miljoenen mensen wordt gebruikt in tientallen onafhankelijke apps. Dus, hoewel de SEC ons misschien kan rondduwen, zal het verbieden van het bredere Kin Ecosysteem een veel groter gevecht zijn. En het ecosysteem staat op het punt om nog veel sterker te worden.”

Leave a Reply