blog

CEO financiële dienstverlener noemt bitcoin een veilige haven voor waarde

By 17 augustus 2020No Comments

George Ball zegt dat bitcoin of andere cryptocurrency’s een veilige haven zouden kunnen zijn voor grote investeerders en handelaren als alternatieve investering. Hij is voormalige CEO van Prudential Securities en nu CEO van Sanders Morris Harris.

Korte en lange termijn

Ball werd geïnterviewd door persbureau Reuters op 14 augustus en zei dat bitcoin of een andere cryptocurrency zowel op lange als korte termijn zeer aantrekkelijk is. Hij voorspelt dat steeds meer mensen zich zullen wenden tot de cryptomarkt.

‘De overheid kan de aandelenmarkten niet voor altijd stimuleren,’ zei Ball. ‘De vloedgolf aan liquiditeit zal eindigen. Vroeg of laat moet de regering beginnen met het betalen van een deel van deze stimuleringsmaatregelen, voor een deel van de tekorten, voor een deel van de welverdiende, zeer slimme subsidies die ze aan mensen verstrekken. Gaan ze de belastingen verhogen? Of zo niet, gaan ze dan geld drukken? Als ze geld drukken, verlaagt dat de waarde van valuta en waarschijnlijk kunnen zelfs zaken schatkistpapier met inflatiebescherming worden beschadigd.’

Ball benadrukte ook dat de interesse in cryptocurrency’s als alternatieve investering niet alleen bedoeld is om waarde veilig te houden. Het is ook goed om iets te hebben waar de overheid niet bij kan en niet kan manipuleren.

Reden voor bitcoin

Dit zou er waarschijnlijk toe leiden dat zeer vermogende investeerders en handelaren bitcoin in het vizier krijgen. Volgens Ball kan dit bitcoin zijn, of een andere, vergelijkbare cryptocurrency. Hij merkt dat veel vermogende investeerders steeds meer interesse krijgen in cryptocurrency’s.

Er zijn veel voorbeelden te geven om zijn stelling te onderbouwen. Lees bijvoorbeeld het verhaal over de investering van 250 miljoen dollar van MicroStrategy. Of toen de conservatieve mega-investeerder Paul Tudor Jones toegaf bitcoin te hebben. Miljardair Chamath Palihapitiya heeft een miljoen bitcoins (zegt hij) en raadt elke investeerder aan om 1% van hun portfolio in bitcoin te steken. Al is het maar als verzekering tegen inflatie.

Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, vertelde Bloomberg TV in april al dat hij merkte dat veel nieuwe spelers, waaronder hedgefondsen en vermogende particulieren, cryptocurrency’s kochten. Dit was nog redelijk aan het begin van de financiële en economische ellende die is veroorzaakt als reactie op het coronavirus.

Leave a Reply