blog

Cardano haalt nieuw hoogtepunt door wereldwijde partnerschappen en update Alonzo

By 6 mei 2021No Comments

De cryptocurrency van Cardano, ADA, heeft vanochtend om 7:39 uur zijn hoogste waarde ooit behaald. De munt steeg binnen 24 uur met 18,5 procent, van 1,08 naar 1,28 euro.

Bron: BTC Direct

Ingehaald sinds februari

Het is al even rustig rondom de Cardano koers. In februari was ADA het gesprek van de dag door een stijging van 350 procent. Deze stijging kwam doordat Cardano geüpdatete werd naar Mary, deze kwam uiteindelijk in maart uit. Door deze update kan de blockchain van Cardano meerdere cryptocurrency’s aan.

Maar sindsdien hobbelde de munt zijwaarts en liet geen hoge pieken of diepe dalen zien. Hierdoor werd de munt ingehaald door Ethereum, Binance Coin en natuurlijk Dogecoin. Zelfs Polkadot stond qua marktkapitalisatie even boven Cardano.

Samenwerken in Afrika

Cardano’s hernieuwde momentum kan worden toegeschreven aan de recente partnerschappen van IOHK in Afrika die veel media-aandacht hebben opgeleverd. IOHK is het bedrijf achter de ontwikkeling van de blockchain van Cardano. Mocht je meer willen weten over de inspanningen van Cardano in Afrika, lees dan dit artikel.

Alonzo brengt smart contracts

Zoals gezegd was de aanloop naar Mary in februari verantwoordelijk voor de koersstijging. Iets soortgelijks staat op de roadmap voor de korte termijn: De aankomende Alonzo upgrade zal een platform bieden dat gebruik kan maken van smart contracts binnen het Cardano-ecosysteem.

De smart contracts in Cardano zijn opnieuw ontworpen om veilig en wiskundig verifieerbaar te zijn. Volgens Cardano zelf moet deze nadruk op beveiliging kostbare hacks en bugs worden vermeden. Slechte smart contracts hebben vooral bij veel DeFi-projecten gezorgd voor onzekerheid en verloren coins.

Hieronder laat Charles Hoskinson, de baas van IOHK, een demo zien van Alonzo.

Roadmap Cardano

De ontwikkeling van Cardano kan opgedeeld worden in vijf grote hoofdstukken. Op dit moment wordt gewerkt aan hoofdstuk 3 genaamd Goguen. Alonzo kun je zien als een paragraaf binnen dat hoofdstuk. Goguen richt zich volledig op het werkend krijgen van smart contracts op Cardano.

Bron: Cardano

De volgende stap wordt het schaalbaar maken van Cardano. Er zijn veel blockchains die door hun eigen populariteit gebruikers in het harnas jagen. Een goed voorbeeld is Ethereum. Er zijn veel populaire projecten op Ethereum, maar doordat de blockchain nu nog niet schaalbaar is, zijn de transactiekosten ontzettend hard gestegen. Gelukkig zitten ze ook bij Etheruem niet stil en wordt er hard gewerkt aan updates.

Leave a Reply