blog

Cardano bezitters vieren hoogtij, recordaantal adressen met ADA

By 27 januari 2022No Comments

Het aantal adressen met ADA bezit groeide in december tot een nieuw record van 4 miljoen. Het gekke is dat het aantal Cardano adressen met ADA groeide, ook al nam de activiteit op het netwerk af.

Lange termijn wint van korte termijn

CryptoCompare is een analysebedrijf en zij delen elke maand een rapport over de cryptomarkt. In het meest recente rapport gaan ze dieper in op die 4 miljoen adressen. Ze zien namelijk een flinke daling van het aantal korte termijn houders, ofwel de handelaren. Dit aantal is met 29,4% omlaag gegaan, van 981.000 naar 692.000. Volgens het rapport groeiden de lange termijnhouders vorige maand met 5,78% naar 279.000.

In datzelfde rapport schrijft CryptoCompare dus dat de activiteit op het netwerk is afgenomen. Het aantal transacties is in december gedaald tot 3 miljoen, ofwel iets meer dan 35%. Dit heeft ook invloed op het aantal dagelijks, actieve adressen. Gemiddeld waren er in 138.000 dagelijkse actieve adressen, 36,1% minder dan de maand daarvoor.

Slechte maand voor crypto

December (en begin 2022) was sowieso een slechte maand voor de cryptomarkt, en niet alleen voor de koers van ADA. Vrijwel alle blockchains zagen minder activiteit. CryptoCompare keek bijvoorbeeld ook naar Solana en Ethereum en daar zagen ze eenzelfde soort daling.

Daarnaast daalt ook het percentage van de volledige voorraad ADA wat vastgezet is voor staking. De daling begon drie maanden geleden al en op dit moment is nog maar 70% van alle ADA vastgezet. Dat klinkt veel, maar dit was veel meer.

Een voordeel van de relatieve rust in december, is dat de transactiekosten daalden. In september betaalde je voor een transactie ongeveer 0,62 euro, dat was in december nog maar 0,29 euro.

Begin deze maand werdSundaeSwap gelanceerd, de allereerste decentrale beurs op Cardano. Heel even overtrof het transactievolume op Cardano die op de blockchain van Ethereum.

Gratis ADA van ons

Wil jij beginnen met je investering in Cardano? Vandaag krijg je 10 euro gratis van ons. Maak snel een account aan op het handelsplatform van BTC Direct en vul onderin het aanmeldscherm bij vouchercode ‘NIEUWS’ in. Hiermee krijg je direct 10 euro cadeau om ADA te kopen.

Maak account aan

Leave a Reply