blog

Cardano (ADA) nestelt zich in top 5 cryptocurrency’s door verdubbeling

By 16 februari 2021No Comments

De koers van Cardano (ADA) is in twee weken verdubbeld, heeft XRP ingehaald en staat nu in de top 5 meest waardevolle cryptocurrency. De andere coins in de top 5 zijn Bitcoin, Ethereum, Tether en Polkadot.

De rangschikking is op basis van totale marktkapitalisatie, en dat wordt berekend door de actuele koers te vermenigvuldigen met het aantal coins.

Tussen Polkadot en XRP in

Na een stijging van 31% in de afgelopen week, is de prijs van een enkel ADA-token nu iets hoger dan 0,74 euro. De marktkapitalisatie voor Cardano is 23,68 miljard euro. Dat is net onder Polkadot (24,33 miljard), maar weer flink hoger dan die van XRP (20,93 miljard).

Cardano’s marktkapitalisatie is de afgelopen maand met 137% gestegen, en een groot deel van die stijging begon op 3 februari. Toen werd de munt nog verhandeld voor 0,35 euro. Op 11 februari werd het hoogste punt van deze bullrun behaald, ADA was toen even 0,80 euro waard. Vervolgens zakte de koers even, maar die lijkt nu weer te zijn hersteld.

Wortels in Ethereum

Net als Polkadot is Cardano een blockchain-project van een medeoprichter van Ethereum. Charles Hoskinson, CEO van IOHK, is de belangrijkste man achter Cardano, een proof-of-stake-netwerk met een sterke nadruk op smart contracts. IOHK is de organisatie achter Cardano.

Native tokens

Maar wat veranderde begin februari? Waarom stond Cardano opeens in de spotlights? Een maand geleden was ADA ongeveer 0,26 euro waard. Toen kwam de aankondiging dat Cardano eind februari Native tokens zou gaan toestaan ​​die door gebruikers op de blockchain zijn uitgegeven.

‘Terwijl ADA de belangrijkste munt van Cardano blijft, zal Cardano transformeren in een multi-asset (MA) blockchain, wat een constellatie van mogelijkheden opent,’ schreef Tim Harrison begin februari. Harrison is de manager marketing en communicatie bij IOHK. Hij gebruikt het woord constellatie omdat ze bij Cardano sterrenstelsels gebruiken als inspiratie voor projectnamen.

Vandaag heeft Polkadot Cardano weer ingehaald volgens Coingecko.com. Naarmate de lancering eind februari dichterbij komt, kan er nog veel gebeuren met de koers van Cardano.

Leave a Reply