blog

Bull flag kan Bitcoin vandaag naar 9.700 dollar brengen

By 23 juli 2020No Comments

Bitcoin begint nu echt op stoom te komen! Sinds afgelopen maandag is de koers met 4,7 procent gestegen. Op de grafiek hieronder zie je dat de prijs uit een driehoek is gebroken, de koers lijkt nu op weg naar nieuwe hoogtepunten.

Dat is mooi, maar wat kunnen we verwachten in de toekomst? Een blik op de korte en lange termijn.

De hele korte termijn

Laten we eens helemaal inzoomen op de grafiek. Je kijkt nu naar de uurgrafiek van bitcoin, de grafiek begint op dinsdag 21 juli. 

De koers vormde een bull flag, een koersformatie die meestal leidt tot een flinke stijging. De prijs raakte gisteren bijna het koersdoel van de bull flag aan, op 9.600 dollar (8.295 euro). Mocht je denken, wat een gekke term, een bull flag herken je zo:

  1. Eerst maakt de koers een enorme beweging omhoog. Dat is de mast van de vlag (links op de grafiek).
  2. Daarna beweegt de koers zich tussen twee trendlijnen naar beneden.
  3. Breekt de koers aan de bovenkant uit? Dan is de stijging even groot als de mast van de vlag (rechts op de grafiek).

Maar de geschiedenis kan zich zomaar herhalen, want er lijkt een nieuwe bull flag te vormen op de uurgrafiek. Wordt het koersdoel ook deze keer gehaald? Dan kan de prijs stijgen naar 9.700 dollar (8.382 euro).

Ondersteuning op gemiddelde

Uren vliegen voorbij, dus laten we eens kijken naar dagen. Je kijkt hieronder naar de daggrafiek van bitcoin, de rode lijn die dwars door de grafiek loopt is het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 50 dagen. Of in het Engels, de 50-dagen moving average.

Deze 50-dagen moving average wordt in de technische analyse vaak gebruikt als een bewegende ondersteuning of weerstand. In een stijgende trend is de lijn vaak een ondersteuning, in een dalende trend juist een weerstand.

Medio juni dook de koers even onder de 50-dagen moving average, maar inmiddels heeft bitcoin zich sterk herpakt. Als de koers boven de rode lijn blijft, dan is dat een positief signaal voor de toekomst.

Bitcoin verovert belangrijk niveau

We zoomen nog verder uit op de daggrafiek, je kijkt naar de bitcoin koers van mei 2019 tot en met nu. De groene lijn op de grafiek ligt op de prijs van 9.435 dollar (8.145 euro) en dat is een belangrijk niveau. De prijs beweegt nu net iets boven dit niveau.

Waarom is deze prijs zo belangrijk? In het verleden heeft bitcoin vaak met dit niveau te maken gehad:

  • In de zomer van 2019 was de groene lijn een sterke ondersteuning. Eind september dook de koers met veel geweld door de groene lijn.
  • Eind oktober steeg de koers met 40 procent op één dag, maar het lukte de koers niet om langer dan een dag boven 9.435 dollar te blijven.
  • Begin dit jaar vond bitcoin juist ondersteuning op de lijn. Maar de uitbraak van het coronavirus gooide roet in het eten, de koers zakte naar het dieptepunt van 3.850 dollar (3.322 euro).

Vind bitcoin nu definitief ondersteuning op 9.435 dollar? Dan geeft dat veel vertrouwen voor de toekomst.

Wat kunnen we van de bitcoin koers verwachten?

De toekomst van bitcoin ziet er weer wat rooskleuriger uit. Maar wat kunnen we verwachten van de komende dagen? We beschrijven twee scenarios: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Breekt de koers uit de bull flag? Dan kan de koers met nog eens honderd dollar stijgen tot 9.700 dollar (8.371 euro). Dat is de groene lijn op de grafiek hierboven.

Lukt het bitcoin om ook boven 9.700 dollar te komen, dan ligt de weg vrij voor een stijging naar 10.000 dollar (8.631 euro).

Bearish
Als de koers daalt, dan vinden we de eerste ondersteuning op 9.435 dollar (8.145 euro), de oranje lijn op de grafiek. Zakt bitcoin ook daardoorheen? Dan vindt de prijs waarschijnlijk ondersteuning op 9.200 dollar (7.937 euro), de rode lijn op de grafiek.

Leave a Reply