blog

BREAKING: Rusland valt Oekraïne binnen, bitcoin daalt naar 34.300 dollar

By 24 februari 2022No Comments

Het scenario waar we allemaal bang voor waren is werkelijkheid; Rusland is vandaag Oekraïne binnengevallen. Deze grote gebeurtenis zorgt voor een angst die zich niet alleen beperkt tot de markt.

Aanval op Oekraïne

“Het is mijn doel om een speciale militaire operatie uit te voeren”, aldus Poetin voordat hij het land binnenviel. Het is een dag dat crypto er minder toe doet. Rusland is vannacht rond 4.00 uur Oekraïne binnengevallen en de eerste gevolgen zijn al duidelijk merkbaar. Er worden meerdere plekken aangevallen in Oekraïne. CNN bericht dat er honderden doden zijn gevallen door Russische raket aanvallen en dat tanks het land binnenvallen.

Effect op de markt

We hebben de laatste tijd veel geschreven over Rusland en Oekraïne, maar om andere redenen. BTC Direct is en blijft een crypto nieuwsplatform. We zullen dus, ondanks de verschrikkelijke gebeurtenissen, weinig over de oorlog zelf berichtten. In plaats daarvan zullen we ons meer focussen op het effect van deze oorlog op de markt. Om daarmee te beginnen: bitcoin daalde 8% sinds de inval van Rusland.

BTC/USDT 4H

Na een afwijzing rond de 45.000 dollar (40.000 euro) heeft bitcoin alleen maar tegenslagen gekend. De angst voor een oorlog was niet onterecht, en dat effect zien we nu. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin gedaald tot een prijs van 34.300 dollar (30.500 euro).

Het effect beperkt zich natuurlijk niet alleen tot bitcoin. Alle coins lijden onder deze oorlog. Alle andere grote cryptomunten naast bitcoin staan op dit moment -10% op coinmarketcap.

Aandelen en goud

Ook de aandelenmarkt heeft het te verduren. Europese aandelen markten staan minimaal op -2,5%. Wat het precieze effect op de grootste Amerikaanse beurzen is, zullen we merken als de beurzen open gaan.

De EU zal op financieel gebied actie ondernemen volgens Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie. De Unie zal toegang van Russische banken tot de Europese markten stop zetten. “Onze straf voor de Russische inval in Oekraïne zullen zo zijn samengesteld dat Rusland financieel en economisch zwaar zal boeten”, aldus de Von der Leyen volgens Nu.nl. “Dit pakket sancties is bedoeld om de Russische economie te verzwakken.”

Een van de enige toevluchten voor investeerders op dit moment is goud. De prijs van goud steeg juist na 4:00. Zoals je kan zien in onderstaande grafiek, ging de prijs van goud 1,5% omhoog na de aanval.

Vitalik

De community houdt zich niet stil. De in Rusland geboren Vitalik Buterin, maker van Ethereum, liet al vlak na de aanval van zich horen:

“Zeer ontsteld door het besluit van Poetin om de mogelijkheid van een vreedzame oplossing voor het geschil met Oekraïne te laten varen en in plaats daarvan oorlog te voeren. Dit is een misdaad tegen het Oekraïense en Russische volk. Ik wil iedereen veiligheid toewensen, al weet ik dat die er niet zal zijn. Eer aan Oekraïne.”

Leave a Reply