blog

Brave New Coin bouwt cryptoproducten voor Toronto Futures Options Swaps Exchange

By 4 augustus 2020No Comments

Het duurt in Canada wat langer om crypto gerelateerde, financiële producten voor institutionele partijen op de markt te brengen. Volgens Brave New Coin is de Canadese markt rijp voor verhandelbare crypto derivaten. Dat gaat makkelijker dan gezegd, er moeten nog wel wat problemen opgelost worden.

Vraag, aanbod en problemen

Denk aan een gebrek aan liquiditeit om de orders uit Canada te stimuleren, hoge buitenlandse transactiekosten en valutarisico’s, hoge handelskosten en een gebrek aan productinnovatie. Toch willen investeerders en handelaren hun portfolio diversifiëren, willen ze risico’s afdekken en toegang krijgen tot een opkomende activaklasse zonder direct de onderliggende crypto-activa te hoeven bezitten. tFOSE wil in dit gat springen.

James Beattie is de CEO van de Toronto Futures Options Swaps Exchange (tFOSE), een nieuwe in Canada gevestigde derivatenbeurs en clearinghouse. Een clearinghouse zorgt voor de administratie van transacties, saldeert deze, houdt margeverplichtingen bij en garandeert de uiteindelijke betaling en levering van stukken zoals overeengekomen in de transactie. tFOSE is momenteel op zoek naar wettelijke goedkeuring in Canada en is van plan om begin 2021 de deuren te openen.

Hij is te gast bij de Crypto Conversation (van Brave New Coin) om zijn verhaal te delen en te vertellen over de samenwerking tussen BNC en tFOSE.

Brave New Coin bouwt voor tFOSE

Beattie zegt dat ze nauw samenwerken met toezichthouders in Canada. ‘Regelgevers hebben een definitieve bevestigende poging gedaan om crypto te begrijpen,’ zegt hij. ‘Het is aan de deelnemers om de juiste weg te bouwen. Als ze de voordelen van regelgeving willen, moeten ze het proces en de due diligence begrijpen. Je moet je aan de regels houden, er is geen keerzijde aan transparantie.’

Zijn team zet zich in voor nieuwe derivatenoplossingen die de orderstroom naar Canada zullen terugbrengen en om aan te kunnen haken bij nieuwe wereldwijde markten. Brave New Coin heeft een contract getekend met tFOSE voor het ontwerpen, berekenen en beheren van een reeks cryptoproducten om tFOSE’s in contanten afgewikkelde optiehandel te stimuleren.

tFOSE verwacht dat de productie van de indexen in het derde kwartaal van 2020 zal worden voltooid, de handel kan dan in 2021 al beginnen. Beattie zegt dat Brave New Coin is geselecteerd om de index voor tFOSE te bouwen, na een due diligence-proces. ‘BNC voldoet aan al onze behoeften.’

Leave a Reply