blog

Bodem Cosmos (ATOM) bijna in zicht, daarna naar 5 euro

By 19 augustus 2020No Comments

Cosmos (ATOM) is een van de nieuwe coins die je kan bezitten met de cryptocurrency app BLOX! ATOM is de coin van het ambitieuze Cosmos-project, die als doel heeft blockchains met elkaar te laten communiceren. Erg interessant, maar waar moet je op letten bij het kopen en verkopen? Speciaal voor deze gelegenheid een technische analyse!

Daling van 20 procent

Vanaf 8 augustus schoot de koers van ATOM als een raket omhoog, maar de motor begint nu wat te haperen. Sinds het toppunt van 5,60 euro op 14 augustus is de koers met ruim 20 procent gedaald. Dat zie je terug op de grafiek hieronder, elke candle stelt vier uur voor.

De oranje balk op 4,73 euro leek in eerste instantie een goede ondersteuning, maar daar is de prijs nu toch doorheen gezakt. Mogelijk zakt de koers nu verder naar 4 euro, de rode balk op de grafiek. Dit was in het verleden zowel een ondersteuning als een weerstand, dat zie je aan de blauwe pijlen.

Trek je de balken door, dan zie je dat beide zones ook in het verleden belangrijk zijn geweest. Je kijkt hieronder naar de dagkoers van ATOM, van mei 2019 tot aan nu. Even lukte het om door de weerstand van 4,73 euro te breken, maar dat was van korte duur.

Klik op de grafiek om hem te vergroten

Positieve momentum dreigt om te slaan

Net zoals het weer, is de koers veranderlijk. De stijgende trend lijkt nu om te slaan, dat zie je ook aan de MACD-indicator. Deze toont het momentum van de koers.

Je kijkt hieronder naar de dagkoers van ATOM, onder de koersgrafiek zie je de MACD-indicator. Deze indicator toont het momentum van de koers.

De groene balkjes worden steeds kleiner en de blauwe lijn dreigt onder de gele lijn te komen. Gebeurt dit, dan vormt zich een bearish cross. De trend slaat dan om en de koers kan een aantal dagen zakken. Dat was in juli bijvoorbeeld ook het geval geweest.

Maar bodem ATOM bijna in zicht

Aan de andere kant hoeft een daling net als in juli niet lang te duren. Hieronder zie je de ATOM koers, elke candle op de grafiek stelt vier uur voor. Onder de koersgrafiek zie je de Relative Strength Indicator (RSI), deze geeft ook informatie over het momentum.

De RSI is een indexcijfer tussen 0 en 100. Op dit moment bevindt de lijn van de RSI zich bijna aan de onderkant van de paarse band. Dat betekent dat de koers van ATOM in korte tijd hard is gezakt. In dat geval is een herstel dichtbij, over enkele dagen kan de prijs van ATOM weer gaan stijgen.

Wat kunnen we van ATOM verwachten?

ATOM is dus door een belangrijke ondersteuning gebroken, en de prijs kan de komende dagen wat verder zakken. Toch toont de RSI aan dat de waarde van ATOM niet veel verder meer gaat zakken. Wat verwachten we van de koers in de komende dagen? We schetsen twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
In het positieve geval stijgt de koers door de weerstand van 4,71 euro, de oranje balk op de grafiek. Lukt dat, dan kan ATOM een nieuwe poging doen om 5,50 euro te doorbreken, de groene balk op de grafiek.

Bearish
Maar blijft ATOM de komende dagen zakken? Dan komt 4 euro opnieuw in beeld, de rode balk op de grafiek.

Leave a Reply