blog

Alleen iets onverwachts kan de bull run van bitcoin stoppen

By 20 augustus 2020No Comments

Mike McGlone is Senior Commodity Strategist bij financieel dagblad Bloomberg, hij voorziet een rooskleurige toekomst voor bitcoin. In één van zijn nieuwste tweets gaat hij in op de prestaties van bitcoin.

Vraag en adoptie blijven toenemen

Mike McGlone in zijn tweet: “Alleen iets onverwacht kan bitcoin stoppen in wat het doet in het laatste decennium: in waarde toenemen. De vraag en adoptie blijft gunstig ten opzichte van de meest unieke eigenschap van deze cryptocurrency: een vooraf vastgestelde voorraad.”

McGlone doelt hierbij op het maximale aantal bitcoins dat in omloop zal zijn. In totaal zullen er maximaal 21 miljoen bitcoins zijn, niet meer en niet minder. Ook het tempo van uitgifte is vooraf uitgestippeld, dit is een unieke eigenschap die bitcoin zo sterk maakt.

Verwacht geen grote tegenslag

Ki Young Ju, CEO van blockchain analysebureau CryptoQuant, is ook positief over de toekomst van bitcoin. Hij denkt dat we een fikse daling zoals in maart niet meer hoeven te verwachten.

Dat laat hij weten in zijn laatste tweet: “Mensen blijven bezorgd over een nieuwe verkoop zoals in maart, maar cryptobeurzen hebben niet zoveel bitcoins die wachten om verkocht te worden als toen. De bitcoin reserves op exchanges heeft een recordlaagte bereikt, en miners blijven coins vasthouden. Ik denk dat deze dingen de bullish trend niet zullen doorbreken.”

De twee zaken waar Ki Young Ju het over heeft, zie je op onderstaande tweet terug. Links zie je het aantal bitcoins wat cryptobeurzen in bezit hebben, rechts de posities van miners. Op dit moment houden miners meer bitcoin vast dan zij verkopen.

Blockchain analyse-bureau Glassnode deelt de mening van Ki Young Ju: “De daling van de balans van bitcoin op exchanges duidt op een vermindering van de verkoopdruk. Op dit moment worden er 2,6 miljoen bitcoins vastgehouden op exchanges. Dat is significant lager dan de laatste keer dat bitcoin een top bereikte (2,8 miljoen), en lager dan voorafgaand aan de grote daling in maart.”

Leave a Reply