blog

Blockchain is meest in trek bij potentiële werkgevers aldus Linkedin

By 21 januari 2020No Comments

LinkedIn Learning heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd waarin ze uit de doeken doen waar werkgevers anno 2020 naar op zoek zijn. Onder het kopje hard skills staat blockchain met stip op nummer één.

Nieuwkomer blockchain staat meteen bovenaan

Dat blockchain hoog op het lijstje zou staan is geen verrassing, maar wel dat blockchain populairder is dan expertise cloud computing, analytisch redeneren, kunstmatige intelligentie, ontwerp van gebruikerservaringen (UX), bedrijfsanalyse en affiliate marketing. In 2019 stond blockchain namelijk niet eens in de top 10 gevraagde hard skills.

LinkedIn over waarom blockchain bovenaan staat:

Blockchain werd geboren in 2009 om het gebruik van cryptocurrency te ondersteunen. Maar de nieuwe manier van blockchain om gegevens op internet op te slaan, te valideren, te autoriseren en te verplaatsen, is blockchain geëvolueerd om elk digitaal activum veilig op te slaan en te verzenden. Er is veel vraag naar het kleine aanbod van professionals met deze vaardigheden.

Het onderzoek maakt onderscheid tussen soft- en hard skills. Met soft skills doelen ze op de broodnodige interpersoonlijke vaardigheden om dingen voor elkaar te krijgen. Denk hierbij aan creativiteit, samenwerken, vermogen om je aan te passen en te overtuigen.

2019 meer werk in blockchain dan 2018

Een onderzoek van vacature website Indeed.com onderstreept de bevindingen van Linkedin. Dit onderzoek laat zien dat het aantal banen in de blockchain- en cryptocurrency-industrie met 26% is gestegen van 2018 tot 2019. Een goed voorbeeld is Facebook. Zij wierven vorig jaar werknemers om te werken aan libra en de bijbehorende wallet Calibra.

En als je 2019 met 2015 vergelijkt, dan zijn de getallen helemaal rooskleurig voor iedereen met de juiste vaardigheden. Van september 2015 tot en met september 2019 groeide het aantal banen in de bitcoin- en blockchainindustrie met 1.457%.

Het zijn ook niet de kleinste werkgevers die blockchain vacatures plaatsen. Denk aan Deloitte, IBM, Accenture, Cisco en vele anderen.

Interesse bij werknemers neemt juist af

Toch moet er ook een kanttekening worden geplaatst. Hoewel het aantal beschikbare banen toenam, nam de interesse in blockchain en bitcoin bij werknemers juist af. Volgens Indeed werd er op hun platform 53% minder gezocht op dit soort banen.

Volgens de studie zijn de beste blockchain vacatures weggelegd voor software-ingenieurs, senior software-ingenieurs, software-architecten, full-stack-ontwikkelaars en front-end ontwikkelaars.

Leave a Reply