blogExchanges

Bittrex schrapt XRP volgende maand. Is Binance de volgende?

By 30 december 2020No Comments

De Amerikaanse cryptocurrency exchange Bittrex heeft aangekondigd alle XRP-handelsparen op 5 januari 2021 te verwijderen.

Dominostenen

Hoewel Bittrex de reden achter het schrappen van de handel in XRP niet expliciet vermeldt, is het niet moeilijk om te raden wat de motivatie is. Sinds de SEC een rechtszaak is gestrat tegen Ripple, wordt de handel op steeds meer Amerikaanse beurzen onmogelijk gemaakt. Coinbase, Bitstamp en een hele reeks kleinere beurzen hebben al aangekondigd dat ze de XRP-handel opschorten, sommige beurzen verwijderen XRP helemaal uit hun assortiment, anderen blokkeren de XRP handel alleen voor Amerikaanse gebruikers.

Volgens Messari is XRP / BTC het meest actieve handelspaar op Bittrex met een dagelijks volume van 5.453.357 dollar. Het wordt gevolgd door XRP / USDT met $ 3.643.279.

In maart 2018 heeft de SEC een verklaring uitgegeven om te verduidelijken dat cryptocurrency beurzen moeten voldoen aan federale effectenwetten. Destijds stak Bittrex zichzelf allemaal veren toe, ze waren namelijk van mening dat ze een ontzettend robuuste digitale token review-proces hadden. Dit proces is bedoel om ervoor te zorgen dat geen van de verhandelbare tokens vallen onder de noemer scurity.

‘Bittrex gebruikt een robuust proces voor het beoordelen van digitale tokens om ervoor te zorgen dat de tokens die op de beurs worden vermeld, voldoen aan de Amerikaanse wetgeving en niet als security’s worden beschouwd.’Binance zou de volgende kunnen zijn

De grootste beurs ter wereld is Binance. Voor Amerikaanse klanten hebben zij een aparte dienst genaamd Binance US. Daarnaast heeft Binance een eigen wallet genaamd Swipe, vanaf 5 januari kunnen Amerikaanse gebruikers geen XRP meer bewaren met Swipe.

Terug naar Binance US, de verwachting van velen is dat deze beurs zijn concurrenten zal volgen. Grote kans dat XRP vanaf januari ook niet meer verhandelbaar is op Binance US.

De grotere vraag is of Binance, het moederbedrijf, XRP op zijn hoofdplatform zal houden, aangezien het geen Amerikaanse gebruikers bedient. Een mogelijke schrapping van de beursnotering kan ronduit verwoestend zijn voor de cryptocurrency, aangezien het handelspaar XRP / USDT op Binanceeen dagelijks handelsvolume van 813.994.667 dollar heeft.

Adam Cochran, een partner bij Cinneamhain Ventures, gelooft dat het voor de SEC mogelijk zou zijn om Binance als geheel onder druk te zetten om de handel in XRP te schrappen. Binance hoeft zich bijvoorbeeld normaal gesproken niet druk te maken over wat de SEC denkt, zolang ze geen Amerikaanse gebruikers bedienen.

Leave a Reply