blogExchanges

BitMEX directeur Arthur Hayes stapt op, beurs wil doorgaan met interim-CEO

By 8 oktober 2020No Comments

Arthur Hayes, de CEO van BitMEX, stapt op. Ook CTO Samuel Reed stopt er met onmiddelijke ingang mee. Beide bestuursleden stoppen ermee nadat BitMEX is beschuldigd van marktmanipulatie en het witwassen van geld. De beschuldigingen zijn gedaan in een rechtszaak die BMA LLC in de United States District Court voor het Northern District of California heeft aangespannen op 16 mei.

Vivien Khoo wordt interim-CEO

In de tussentijd neemt Vivien Khoo het stokje over van Hayes. Khoo is COO van 100x Group, het overkoepelend orgaan van BitMEX. Ben Radclyffe zal als commercieel directeur meer verantwoordelijkheden krijgen met betrekking tot de relatie met de klant en het toezicht op financiële producten. David Wong, voorzitter van de 100x Group, vertelt er het volgende over:

“Deze veranderingen in ons uitvoerend leiderschap betekenen dat we ons kunnen richten op onze kernactiviteiten, namelijk het bieden van superieure handelsmogelijkheden voor al onze klanten via het BitMEX-platform, met behoud van de hoogste normen van corporate governance”.

Het dagelijkse management van het BitMEX-platform zal worden voortgezet via de senior leiders van het technologieteam. “We hebben een uitzonderlijk senior leiderschapsteam dat goed geplaatst is om de groei en ontwikkeling van de 100x Group voort te zetten, inclusief de voltooiing van het BitMEX User Verification Programme,” voegde Wong eraan toe.

Waar ging de aanklacht over?

Op 1 oktober heeft de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) BitMEX aangeklaagd voor het witwassen van geld en het illegaal opereren in de VS.

In een afzonderlijke aanklacht van dezelfde datum heeft de Amerikaanse procureur voor het District van New York strafrechtelijke acties tegen de eigenaren van de beurs zelf aangespannen. Arthur Hayes, Ben Delo en Samuel Reed werden allemaal aangeklaagd voor het schenden van de Bank Secrecy Act, en samenzwering om de Bank Secrecy Act te schenden.

Klanten van BitMEX reageerden snel. Volgens Glassnode is er alleen al op vrijdag 22 oktober voor 44.000 bitcoin van de beurs gehaald. Met de waarde van nu gaat het om maar liefst 479,6 miljoen dollar.

Leave a Reply