blogExchanges

Bitcoins ter waarde van 2,6 miljard dollar van Mt. Gox kunnen worden vergoed

By 15 december 2020No Comments

Avocaat Nobuaki Kobayashi heeft een plan ingediend, waarin beloofd wordt om bijna 140.000 bitcoin terug te geven aan voormalige Mt. Gox-gebruikers. Mt. Gox was één van de eerste bitcoinbeurzen. De beurs werd gehackt, en is in 2014 failliet gegaan. Nog altijd wachten gebruikers op hun bitcoins, maar daar kan binnenkort dus verandering in komen.

Nog even geduld

Binnenkort kunnen  Mt. Gox-klanten echt hun bitcoins terugzien. Dat lees je op de website van Mt. Gox. Op deze website worden nog regelmatig updates geplaatst: “De districtscrechtbank van Tokio en een examinator zullen het concept-revalidatieplan beoordelen en bepalen of de revalidatieprocedure die relevant is voor het concept-revalidatieplan moet worden voortgezet”.

Een heleboel juridische woorden, maar het plan moet dus eerst nog worden goedgekeurd. Als de rechtbank van Tokio groen licht geeft, kunnen Mt. Gox gebruikers na bijna zeven jaar wachten hun coins terugzien.

Een totaal van bijna 140.000 bitcoin wordt teruggegeven aan voormalige Mt. Gox-gebruikers. Met de huidige bitcoin koers gaat het om een bedrag van bijna 2,6 miljard dollar.

Over de hack van Mt. Gox

De Mt. Gox hack is de eerste grote hack van een cryptobeurs. Tegenwoordig zijn crypto-beurzen hierop voorbereid, sommige beurzen hebben zelfs een noodfonds. Maar in 2014 was cryptocurrency nieuw, en waren de gevolgen ernstig: Mt. Gox moest de deuren sluiten.

Ten tijde van de Mt. Gox-hack in februari 2014, kostte een bitcoin ongeveer 700 dollar. Krijgen Mt. Gox-klanten hun coins terug, dan maken ze een winst 2.600 procent winst.

Wat doet dit met bitcoin?

Stel dat klanten van Mt. Gox hun bitcoins verkopen, dan kan dat een negatieve impact hebben op de bitcoin koers. En juist omdat de markt daarop anticipeert, kan de prijs ook dalen. Aan de andere kant is het ook mogelijk dat de bitcoin koers nauwelijks reageert. Er is namelijk ook genoeg vraag naar bitcoin, vooral bij institutionele partijen zoals MicroStrategy en Greyscale.

Leave a Reply