blog

Bitcoiner wordt eigenaar van lokale voetbalclub en wil naar Premier Leage

By 19 december 2021No Comments

Peter McCormack, bekend van de ‘What Bitcoin Did’ podcast, is al jarenlang een groot voorstander van bitcoin. Nu heeft hij één van zijn eigen dromen waargemaakt door zijn lokale voetbalclub Bedford FC te kopen, met als doel om de club onder een bitcoin standaard naar de hoogste voetbalcompetitie in Engeland te brengen. McCormack wil de club opnieuw inrichten met bitcoin als hart van de infrastructuur.

 Met een imposant aantal van 430.000 volgers op Twitter en een wereldwijd consortium van 150 miljoen bitcoin hodlers, lijkt er in ieder geval sprake van perspectief voor de voetbalclub uit Bedford. Volgens McCormack heeft de club het financieel op dit moment in ieder geval een stuk beter dan de concurrentie in de competitie. Alle merchandise moet een bitcoin-twist krijgen, de sponsordeals van de club zijn voornamelijk met bitcoin-bedrijven en de club zal trainingen aanbieden voor fans en leden van de community die opgezet wordt.

De grote ambities van Peter McCormack

Het doel van de eerste bitcoin voetbalclub ter wereld is om zo snel mogelijk in de Premier League te komen. Daarvoor moet er nog wel wat gebeuren, want op het moment van schrijven spelen ze negen competities onder het hoogste niveau. Dat geeft McCormack en consorten de tijd om rustig te bouwen aan de infrastructuur van de club en alles neer te zetten om straks een succesvolle club te worden onder een bitcoin standaard. Het bijzondere aan bitcoin is uiteraard dat het de afgelopen twaalf jaar de best presterende financiële asset ter wereld is geweest.

Als bitcoin die groei doorzet en de club de reserves in bitcoin bewaart, kan de clubkas flink opzwellen ten opzichte van die van de concurrentie. Het uiteindelijk doel van McCormack met de club is ook om mensen te laten zien wat het overgaan op een bitcoin standaard met de financiën van een club, maar daarmee ook die van een bedrijf en van individuen kan doen.

Het moet een reclame voor bitcoin worden en dat combineert McCormack met het voetbal. De club doet het op dit moment al goed, want McCormack weet veel aandacht voor het team te genereren en heeft al een aantal behoorlijke sponsordeals gesloten. Zo heeft hij onder andere Compass Mining aan de club weten te verbinden, een bedrijf dat individuen helpt om te minen, zonder dat ze daar zelf de apparatuur voor aan hoeven te schaffen.

De omzet van een kleine League One club

Dankzij de grote following van McCormack heeft de club op dit moment al de begroting van een gemiddelde League One club, wat ongeveer 4 tot 5 niveaus hoger is dan het huidige niveau waar ze op spelen. In de competitie waar Bedford FC momenteel in bivakkeert moeten clubs het doen met een omzet van ongeveer 50.000 euro per jaar. Als alles volgens plan verloopt dan gaat de eerste begroting van de club al een paar miljoen beslaan.

McCormack lijkt geïnspireerd door actuer Jason Sudeikis die in de serie Ted Lasso de rol van Ted Lasso speelt, want op Twitter heeft hij zijn naam veranderd in Peter McLasso. Daarnaast heeft hij zijn Twitter thread over de plannen met de club afgesloten met een afbeelding van Ted Lasso die het bordje met de tekst ‘believe’ boven zijn kantoor aantikt.

 

Door zijn naam te veranderen in McLasso laat McCormack zien dat hij de symbolische gelijkenis voelt met het karakter uit de populaire televisieserie en dat hij daadwerkelijk de ambitie heeft om tot het hoogste niveau door te stijgen met de club. Van een competitie waar slechts enkele tonnen in omgaan naar een competitie waar de miljarden ieder jaar heen en weer stromen. Het zou gaaf zijn als het hem lukt!

 

 

Leave a Reply