blog

Analyse: YFI prijs stijgt 80% in week en nadert Bitcoin

By 20 december 2021No Comments

YFI doet het geweldig de afgelopen dagen. Sinds dat de coin beschikbaar is op het trading platform van BTC Direct, steeg de coin van 17.000 tot 31.500 euro. Dit komt zeer waarschijnlijk door het belangrijke nieuws van 16 december: yearn.finance begon met flinke buy-backs.

Aanbod wordt schaarser

Het is een gelukkig toeval dat YFI zo hard steeg na de release op BTC Direct. Twee dagen na de listing op 14 december, maakte yearn.finance bekend dat zij 282.4 YFI terugkochten van de markt. Omdat YFI een gelimiteerd aanbod heeft, is er nu minder in omloop. De reactie op de koers is daardoor goed te zien.

YFI heeft een totaal aanbod van 36.666 munten. Met de terugkoop hebben zij maar liefst 0.77% van het totale aanbod opgekocht. Via twitter laten ze weten dat dit nog niet het einde is. Dit is zeer bullish nieuws wat zich vertaalt in een koersstijging van 80%.

“Nu de schatkist meer dan 45 miljoen dollar heeft gespaard en de winst sterker is dan ooit, verwacht veel agressievere terugkopen. Wat ga jij doen, anon?”

YFI is dus waarschijnlijk bezig met het plannen van meer agressievere terugkopen. Hiermee gaat de coin de koers van bitcoin achterna. YFI zit op dit moment op een koers van 31.500 euro. De munt is nog maar één vierde verwijderd van de hoogste koers van de markt. De laatste keer dat YFI een hogere prijs had dan bitcoin, was op 6 juli van dit jaar.

Zone doorbroken

Met deze gigantische stijging doorbrak de coin ook een belangrijke zone. De weekly candle, besproken in de vorige analyse, sluit hiermee zeer positief; de resistance werd in één keer doorbroken. Er bestaat dus een grote kans dat YFI boven de zone blijft. Een higher high zou daarom een gigantische uptrend kunnen starten als de volgende low boven dit gebied gemaakt wordt. Deze 80% stijging is dan nog maar het begin. Geschiedenis wijst uit dat dit niet onmogelijk is. De hoogste koers van YFI ooit was in mei, toen raakte de koers op een haar na de 78.370 euro.

Krijg 10 euro YFI van ons

Handel in yearn.finance op het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.

Geef mij 10 euro

Liever eerst meer informatie?

Leave a Reply