blog

Bitcoin zakt nog één keer voordat we richting 100.000 dollar gaan

By 3 augustus 2020No Comments

Volgens Max Keiser ligt de weg vrij voor bitcoin richting 28.000 dollar. Daarna zal er een kleine correctie komen om vervolgens door te stijgen naar 100.000 dollar.

Nauwelijks weerstand

Max Keiser, oprichter van Heisenberg Capital, deelde zijn mening en visie op de bitcoin koers via Twitter. Hij verwacht geen weerstand als bitcoin richting de 20.000 dollar gaat. Maar als bitcoin 28.000 dollar wordt verwacht hij een correctie. En dan is de weg vrij voor een aanval op 100.000 dollar.

Dit komt na een eerdere opmerking, waarin Keizer suggereerde dat de waarde van bitcoin naar een prijs van 6 cijfers gaat. Zijn recente tweet bevestigt zijn standpunt dat de cryptocurrency 28.000 dollar zal zien, met een terugval in het achterhoofd.

Fibonacci

Het is gissen waarom hij 28.000 dollar zo belangrijk vindt, maar wij gissen graag. Hij zou dit gebaseerd kunnen hebben op de Fibonacci indicator.

Hierboven een logaritmische weergave van de bitcoin koers. Als je de bodem van 2019 gebruikt voor de onderkant van de indicator, en 100.000 dollar als bovenkant, dan zie je inderdaad een weerstandslijn op ongeveer 28.000 dollar. Hierboven is dat de rode scheidingslijn.

Kleine correctie is geen reden tot negatief sentiment

Toch heeft de bitcoin koers zich gisteren even moeten corrigeren. Sinds vrijdag steeg de koers met 10%, maar gisteren daalde de koers binnen een kwartier met 13%. De stijging bleek helaas te mooi om waar te zijn.

Veel investeerders, en dan vooral de echte optimisten, zien de prijsdaling als een shake out van slappe en slechte investeerders, in plaats van dat het sentiment omslaat naar iets negatiefs.

Scott Melker, de oud-dj die nu online door het leven gaat als The Wolf Of All Streets, zegt dat de daling niet verrassend is:

PlanB, een andere grote naam in de wereld van bitcoin, is ook van mening dat de bitcoin prijs op schema ligt voor een rally. De Nederlanders gebruikt hiervoor zijn eigen stock to flow model als argumentatie. En volgens dat model is 100.000 dollar, op basis van het afnemende aanbod, een realistisch koersdoel.

Leave a Reply