blog

Bitcoin wordt sowieso 100.000 dollar eind 2021, aldus Adam Back en Jordan Belfort

By 29 augustus 2021No Comments

De Britse cryptograaf Adam Back verwacht dat bitcoin tegen het einde van het jaar een koers van 100.000 dollar (85 duizend euro) zal bereiken. Hij vergeleek de cryptocurrency met goud en prees bitcoin als het betere financiële instrument.

Eerst dalen naar 34 duizend dollar

Daarnaast deelde Florian Grummes, analist van edelmetaal en bitcoin, een vergelijkbaar standpunt op het nieuwskanaal Kitco.Bitcoin kan op korte termijn dalen naar 34 duizend dollar, maar in zes maanden kan de koers naar 100.000 dollar schieten.

Interessant is dat beide voorspellingen samenvallen met het populaire stock-to-flow-model. Volgens dit model zou bitcoin tegen de kerst een ton waard moeten zijn.

Op weg naar 100 duizend dollar

Anthony Pompliano interviewde Adam Back en de CEO van Blockstream zei dat de wereldwijde acceptatie en het gebruik van bitcoin een bevredigend niveau heeft bereikt. Dat gezegd hebbende, gelooft hij dat de bitcoin koers tegen het einde van 2021 voor 100.000 dollar zal worden verhandeld.

Back is bovendien de uitvinder van Hashcash, een proof-of-work-systeem waar bitcoin veel leentje buur van heeft gespeeld. Hij ging tijdens het interview ook in op de correlatie tussen de virtuele valuta en goud. Hij gaf de voorkeur aan bitcoin en zei dat het in veel opzichten beter presteert dan het edelmetaal.

Bitcoin S2F-model is het ermee eens

Het populaire stock-to-flow-model voor bitcoin, dat in de loop der jaren een groot aantal aanhangers en twijfelaars heeft aangetrokken, ziet tegen het einde van het jaar ook een vergelijkbare koers.

Ondanks dat het vanaf nu nog meer dan 50 duizend dollar verwijderd is van een ton, heeft PlanB eerder een veelbelovende update gedeeld. Hij zegt dat het stock-to-flow-model nog steeds 100.000 dollar per munt voorspelt tegen Kerstmis.

Wolf of Wall Street

Nog een leuke 100K’er: Jordan Belfort. De film The Wolf of Wall Street is op hem gebaseerd en ook Belfort voorspelt een koers van 100.00 dollar. In tegenstelling tot aandelen, die volgens Belfort een oneindig aantal hebben dat kan worden uitgegeven, heeft bitcoin een vast, eindig aanbod. Volgens Belfort voelen mensen zich hierdoor aangetrokken tot bitcoin.

Leave a Reply