blog

Bitcoin wordt 70.000 dollar dit jaar, aldus trader die heel 2019 voorspelde

By 18 januari 2020No Comments

Bitcoin zit sinds de jaarwisseling flink in de lift! Analisten verwachten een mooi jaar voor de koers, zeker met de bitcoin block halving in het vooruitzicht. En nu de koers weer een paar dagen groen kleurt, is het weer tijd om de veel te positieve voorspellingen uit de kast te halen.

All time high in juni dit jaar

Volgens analist Pentar Uhdi (ook bekend als masterluc op BitcoinTalk) op Tradingview wordt bitcoin tegen het einde van 2020 zo’n 70.000 dollar waard. En opmerkelijk, de analist publiceerde zijn voorspelling al in december 2018, en tot nu toe is zijn verwachting spot on.

Hij voorspelde de daling richting 3.000 dollar, de stijging richting 14.000 dollar en daarna de bodem van 6.000 dollar. Ofja voorspelde, zijn lijnen komen precies overeen. Blijkt Uhdi gelijk te krijgen? Dan wordt bitcoin in juni van dit jaar weer 20.000 dollar waard. Maar de grote klapper volgt aan het eind van dit jaar, bitcoin kan volgens zijn voorspelling voor maar liefst 70.000 dollar over de toonbank gaan. Wij tekenen ervoor!

Of bitcoin echt 70.000 dollar wordt valt nog te bezien. Er zijn voorspelbare maar vooral heel veel onvoorspelbare factoren. De halving ziet iedereen natuurlijk al mijlenver aankomen. Maar dit jaar is er ook nog een Brexit, een eventuele herverkiezing van Trump en alle onzekerheid die daar bij komt kijken. Handelsoorlogen, echte oorlogen en klimaatproblemen.

Daarnaast kunnen de centrale banken roet in het eten gooien of juist als vliegwiel fungeren. Dat is helemaal afhankelijk van welk beleid ze het komend jaar forceren. Ook zijn de centrale banken en overheden druk bezig met hun eigen crypto’s.

En om de fragiele status van de bitcoin koers te illustreren: Vorig jaar riep de Chinese president Xi iets positiefs over blockchain (niet eens over bitcoin) en de waarde steeg met 40 procent!

Op Tradingview, een soort social media platform voor traders, wordt met verbazing op de voorspelling gereageerd. ‘YOOOO, STRAIGHT ON POINT!!!’ zegt Brandon Reymejia.

Voorspellingen hoeven niet altijd uit te komen

De voorspelling van Uhdi doet een beetje denken aan de onbekende analist op 4Chan. Deze onbekende persoon verwachtte dat december 2018 de bodem was, en voorspelde vervolgens precies de koersbewegingen tot en met juli 2019. Maar daarna had hij of zij het mis. De koers daalde, en 16.000 dollar in oktober was iets te optimistisch. Loopt het ook zo af met de voorspelling van Uhdi? Of kan de champagne open?

Leave a Reply