blog

Bitcoin waarde wordt 467.000 dollar onder de juiste omstandigheden, aldus Raoul Pal

By 16 mei 2020No Comments

Er worden altijd veel voorspellingen gedaan over de prijs van Bitcoin. Raoul Pal heeft er ook eentje gemaakt. Hij gelooft dat BTC 467.000 dollar kan bereiken.

De populaire Bitcoin-investeerder Raoul Pal heeft voorspeld dat de BTC-prijs op de lange termijn kan oplopen tot 467.000 dollar. Voordat Pal met deze voorspelling kwam had ook hedgefondsmanager Mark Yusko voorspeld dat de cryptoprijs zo hoog zou kunnen oplopen. Bitcoin handelt op het moment van schrijven zo rond 9.500 dollar, maar deze analisten zijn van mening dat de crypto prijsstijging onder de juiste omstandigheden pas stopt bij 467.000 dollar.

Bitcoin prijsvoorspelling door Raoul Pal

Een van deze omstandigheden is dat de bitcoin koers de goudmarkt moet inhalen, en de andere voorwaarde is dat de crypto in een sterk ecosysteem opereert, omdat het op deze manier tot miljoenen zou kunnen oplopen. Pal zei dat als Bitcoin een ecosysteem wordt (hij denkt dat bitcoin dit in zich heeft) dan kan de totale bitcoinmarkt met gemak oplopen tot 10 biljoen dollar.

De marktkapitalisatie van bitcoin is op dit moment 177 miljard dollar, volgens data van CoinMarketCap. Ter vergelijking, de marktkapitalisatie van goud is 8 biljoen dollar. De totale marktwaarde van bitcoin is slechts 2,2 procent in vergelijking met goud. Of om in clichés te spreken: bitcoin staat nog in de kinderschoenen.

Bitcoin’s hedge over goud

Verschillende beleggers zijn op zoek naar alternatieve manieren om fondsen te beleggen buiten de gebruikelijke traditionele manieren van beleggen. De beurs brengt ook veel onzekerheid vanwege het beleid van de Amerikaanse centrale bank. Ook zal het beleid van de FED leiden tot record-hoge hoeveelheden fiat en dit kan alleen maar leiden tot devaluatie van de Amerikaanse dollar. Dit is een ander probleem voor investeerders.

Hedgefondsbeheerders kiezen steeds vaker voor een investering in bitcoin. Paul John Tudor bijvoorbeeld zei dat 2 procent van zijn vermogen in bitcoin zit als een manier om met inflatie om te gaan. Peter Schiff daarentegen gelooft in goud als een van de beste afdekkingen tegen de marktvolatiliteit. Maar met goud stuit je op het probleem van de waardeoverdracht.

Bitcoin is echter een blockchainnetwerk dat gerund wordt door nodes, miners en ontwikkelaars. Elke transactie op de blockchain is vergelijkbaar met een stukje data dat door mijnwerkers wordt gescreend. Op die manier is het transparant, gemakkelijk en snel om waarde over te dragen, in tegenstelling tot goud.

De CEO van Xapo Wences Casares is van mening dat elke investeerder op zijn minst een bepaald bedrag in Bitcoin zou moeten investeren. Hij voorspelt dat de crypto 1 miljoen dollar zou bereiken als meer dan 3 miljard mensen de digitale munt gebruiken.

Leave a Reply