blog

Bitcoin vormt golden cross, stijging naar 50.000 euro?

By 5 februari 2021No Comments

De perfecte storm is op komst! En dan hebben we het niet over de sneeuwstorm des doods komend weekend, maar natuurlijk over bitcoin. Een belangrijke indicator kleurt namelijk groen. Toen dat voor het laatst gebeurde, steeg bitcoin met maar liefst 294 procent in vier maanden. Riemen vast, en door naar de grafieken!

Golden cross op komst

Je kijkt hier naar de vier uurs-grafiek van bitcoin. Er vormt zich bijna een golden cross, vaak een positief signaal voor de komende maanden. De vorige keer dat je zo’n golden cross zag, steeg de bitcoin koers met 25.000 euro in vier maanden.

Maar wat is een golden cross precies? De twee lijnen onder de koersgrafiek zijn twee voortschrijdende gemiddelden, ofwel moving averages. De rode lijn geeft het gemiddelde aan van de laatste 50 candles, de 50-moving average. De groene lijn gaat over de langere termijn, dit is de 200-moving average.

Eerdere kruisingen waren succesvol

Stijgt de rode lijn boven de groene lijn uit? Dan is er sprake van een golden cross. Vaak is een golden cross een positief signaal, maar het is geen garantie voor succes. Toch is de golden cross de laatste drie keer erg succesvol geweest. Dat zie je op onderstaande grafiek.

Wat verwachten we van bitcoin?

Het kan vriezen of het kan dooien, dat geldt ook voor de bitcoin koers. Op dit moment schuurt de koers tegen een belangrijke weerstand, dat is de oranje balk op de grafiek. Wat gaat de koers de komende dagen doen? We beschrijven twee scenario’s voor jou.

Bullish
Op dit moment vormt 38.000 dollar (31.720 euro) nog een belangrijke weerstand, dat is de oranje balk. Lukt het bitcoin om deze weerstand te doorbreken? Dan kan de koers stijgen naar 41.000 dollar (34.220 euro), de groene balk op de grafiek.

Bearish
Maar wat als bitcoin niet door de oranje balk weet te breken? In dat geval is 34.400 dollar (28.712 euro) de volgende belangrijke ondersteuning, deze zone geven we op de grafiek aan met de rode balk.

Leave a Reply