blog

Bitcoin stijgt met 15 procent! Weer boven 6.000 euro

By 19 december 2019No Comments

Wat een dag! Gisterenmiddag en avond steeg de bitcoin koers met vijftien procent. Daarmee is een groot deel van de verliezen van afgelopen week in een klap weggepoetst.

Dat zie je ook terug op de grafiek hieronder. Gisteren dipte de koers voor het eerst sinds mei onder de 6.000 euro. Maar dat duurde niet lang, de bitcoin koers schoot daarna omhoog tot bijna 6.600 euro!

Komt er een correctie?

Wanneer bitcoin zo hard stijgt is het altijd mogelijk dat er een correctie komt. De koers daalt dan even om op adem te komen. Dat ziet ook deze crypto trader op Twitter:

Verschillende indicatoren wijzen er namelijk op dat bitcoin overbought is. Of in andere woorden, bitcoin is te veel gekocht in te korte tijd. Om de balans te herstellen moet er daarom bitcoin worden verkocht. Op korte termijn kan de koers dan ook wat dalen.

Op dit moment is de koers weer met bijna 5 procent gedaald sinds het toppunt. Dat lijkt veel, maar vergeleken met de bodem staat de koers nog steeds met bijna 10 procent in de plus.

De vraag blijft nu wel: kan bitcoin deze prijs vasthouden? Of zakt de koers weer terug? De zone tussen 6.300 euro en 6.400 euro kan in ieder geval als ondersteuning dienen. Dat zie je op de grafiek hieronder aan de oranje balk:  

Weinig nieuws om dit te onderbouwen

De enorme groei in waarde komt wat onverwacht. Er is namelijk weinig fundamenteels aan de hand wat de koers kan beïnvloeden. Op 25 oktober vloog de koers ook omhoog, maar toen was het de Chinese president die zei dat hij blockchain een toffe ontwikkeling vindt.

Op verschillende crypto nieuwswebsites worden verschillende redenen gezocht. Denk bijvoorbeeld aan de (misschien) aankomende Brexit en de Impeachment van Trump. Dat lijkt allemaal wat vergezocht om de koers van bitcoin direct te kunnen beïnvloeden.

We blijven de koersen in de gaten houden! Morgen lees je weer een uitgebreide bitcoin koersanalyse.

Leave a Reply