Bitcoinblog

Bitcoin schudde veel beleggers uit de boom, waar liggen de kansen?

By 21 mei 2021No Comments

Het is natuurlijk al enkele weken dat ik aan de hoofden van de Insiders zit te zeuren over het beheren van de risico’s. Naast dat ik het vreemd vond dat vele laatkomers nog vrij comfortabel in positie zaten. Daarin is afgelopen week wel verandering ingekomen denk ik.

Met een fikse ruk schudde bitcoin veel beleggers uit de toppen van de boom. Dit lukte al met de daling naar de $46.000. Daarna kwam de bitcoin koers in een stroomversnelling en rond de $42.000 begon menig holder al stevig te twijfelen. Woensdag schudde de boom tot diep in de wortels met een daling waarbij bitcoin de $30.000 aantikte.

bitcoin_koers_schudden_aan_de_boom_4-uurs_grafiek_coinbaseAfbeelding 1: 4-uurs grafiek van bitcoin koers op cryptocurrency exchange Coinbase

Hierboven zien we mooi in beeld gebracht dat er flink wat volume vrijkwam met die lawine die op 12 mei is gaan rollen. Waar de oranje cirkel is weergegeven zou een mogelijk interessante zone liggen voor een rebuy. Wat we vaak zien na zo’n heftige steek naar beneden is dat de koers nogmaals die zone test als support. Op een aanzienlijk laag volume kan zo’n zone, die nu rond de $36.000 ligt, een trendommekeer geven. Nog altijd denk ik dat we de mania-fase nog gaan krijgen. De belangrijke zone om weer terug te claimen zal de $42.000 zijn.

Het was niet alleen bitcoin die veel toegaf. Altcoins zagen afgelopen woensdag ook zomaar 30-40% van de prijs afgeslagen. Dit bleef niet enkel bij de kleine namen. Ook een vechain (VET), cardano (ADA) en ethereum (ETH) kregen rake klappen.

Persoonlijk kijk ik vooral naar de altcoins om flink in te slaan en orders die al enige tijd openstonden zijn zowaar gevuld. Waarom altcoins? Omdat ik denk dat de massa dadelijk wel weer in altcoins gaat duiken zodra de storm is gaan liggen. Hier voorzie ik de grootste stijgingen als we een flinke run gaan krijgen.

Voor de korte termijn wederom de tip; laat je niet gek maken en bewaar de rust. Probeer enkele weken vooruit te kijken en daarop in te spelen. Heel veel succes en uiteraard tot volgende week!

Leave a Reply