blog

Bitcoin record in eerste kwartaal voor institutionele investeringen, Litecoin stijgt 20 procent

By 7 april 2021No Comments

In het eerste kwartaal van 2021 verbrak bitcoin niet alleen keer op keer zijn all time high, ook is er nog nooit zoveel institutioneel geld geïnvesteerd. Het vorige record werd in het laatste kwartaal van 2020 behaald, met 3,9 miljard dollar. In de eerste drie maanden van 2021 was er een instroom van 4,5 miljard dollar.

Wekelijke nieuwsbrief

Deze cijfers komen van CoinShares, een beheerder van digitale assets. Zij delen deze data in hun wekelijkse nieuwsbrief, het CoinShares Fund Flows Weekly bulletin van 6 april.

Als extraatje deelden ze ook hoeveel er in de afgelopen week (eindigend op 2 april) is geïnvesteerd, en dat is 106 miljoen dollar. Dat lijkt heel veel, maar dit bedrag is echter lager dan in voorgaande weken, aangezien de week die eindigde op 12 maart een instroom van 242 miljoen dollar registreerde.

Hoewel de instroom van instellingen is afgenomen, is CoinShares van mening dat dit niet wijst op een afnemende trend, aangezien de groeipercentages op kwartaalbasis over het algemeen variëren.

Voornamelijk Bitcoin en Grayscale

De instroom van de afgelopen week werd gedomineerd door 83 miljoen dollar aan Bitcoin-producten, of 78% van het totaal, en 20 miljoen dollar aan Ethereum.

Het beheerd vermogen voor zowel actieve als passieve crypto-investeringsproducten staat op een recordhoogte van 59 miljard dollar. Grayscale beheert het leeuwendeel met 46 miljard dollar. Het op een na grootste crypto-activafonds is CoinShares zelf met 5 miljard USD aan beheerd vermogen.

Litecoin krijgt opkikker

Het Europese investeringsbedrijf heeft deze week uitgebreid met Litecoin. Het nieuwe beleggingsproduct van CoinShares zal in eerste instantie worden genoteerd op de gereguleerde crypto-beurs van Zwitserland, SIX Swiss Exchange.

Dit is ontzettend goed nieuws geweest voor de Litecoin koers, deze is de afgelopen week gestegen met 20 procent, van 160 naar 205 euro.

Bron: BTC Direct

De Litecoin ETP is het derde institutionele product dat het bedrijf in 2021 heeft gelanceerd. Het volgt op een fysiek ondersteunde Bitcoin ETP in januari en een soortgelijk product voor Ethereum in februari.

Leave a Reply