blog

Bitcoin prijs stijgt binnen enkele weken naar 75.000 dollar, als 2013 indicator stand houdt

By 9 juni 2020No Comments

Volgens analist Timothy Peterson volgt de bitcoin koers van 2020 de patronen van de koers van 2013 op de voet. Als dat zo blijft, dan kan bitcoin binnen een paar weken nieuwe highs halen.

Is dit realistisch?

Veel koersvoorspellingen moet je met een korreltje zout nemen. Beslis zelf maar of deze analyse doordrenkt is van hopium, of dat er een kern van waarheid in kan zitten. Timothy Peterson van Cane Island Alternative Advisors deelde de overeenkomsten in de grafiek hieronder. Hij laat de overeenkomsten zien tussen de koers van dit jaar tot nu. Hierover heen heeft hij de koers van 2013 gelegd en het moet gezegd worden, ze lijken wel heel veel op elkaar.

In een normaal jaar, waar de FED niet oneindig veel geld print en het coronavirus niet zou bestaan, kan zo’n voorspelling nog enig hout snijden. Maar de markten zijn irrationeel door al het nieuwe en gratis geld. Ons nieuwe normaal zorgt ervoor dat de huidige situatie moeilijk is te vergelijken met 7 jaar geleden, toen bitcoin nog een klein baby’tje was.

Overeenkomstig met 2013

Peterson analyseerde de bitcoin koers vanaf het moment dat die in maart zakte naar 3.600 dollar. Hij constateert dat de manier waarop de koers zich herstelde bijna hetzelfde is als in 2013. Dit kan alleen maar leiden tot hetzelfde resultaat van wat er in 2013 is gebeurd, betoogde hij. In 2013 groeide de bitcoin koers naar 1.300 dollar, dat is een opwaartse beweging van 700%. Zou bitcoin vandaag de dag zo’n bullrun meemaken, dan komt de koers uit op 75.000 dollar.

Dit jaar zijn er veel dingen gebeurd die velen voor onmogelijk hielden. Een voorbeeld is de aandelenkoers van autoverhuurbedrijf Hertz. Net failliet verklaard maar de afgelopen drie dagen met 125% gestegen. Bitcoin is wat dat betreft stabieler en lijkt ook al hersteld te zijn van de val in maart.

Als de voorspelling van Peterson uitkomt, dan moet de markt eerst zorgen dat de koers boven de 10.500 dollar kan blijven, iets wat nog niet gelukt is dit jaar.

Leave a Reply