blog

Bitcoin op PayPal blijven records verbreken, stijging van 1000 procent

By 12 januari 2021No Comments

PayPal heeft volgens de cryptomarkt-aggregator Nomics het vorige record aan bitcoin transacties verdubbeld.

Stijging van 1000 procent

Gisteren werd er voor 242 miljoen dollar aan cryptotransacties uitgevoerd op het digitale betalingsplatform. Het vorige record werd eerder dit jaar behaald, en stond op 129 miljoen dollar. In de afgelopen twee weken is het dagelijkse bewegend gemiddelde aan volume van cryptocurrency transacties op het platform met bijna 1000% gestegen. Dit is een ontzettend positief voorteken, voor als de bitcoin- en altcoindienst wordt uitgebreid naar de rest van de wereld. Op dit moment kunnen alleen Amerikaanse gebruikers van PayPal op het platform in crypto handelen.

Alex Saunders van Nuggets News merkt in de tweet hierboven op, dat deze piek in volume kan betekenen dat consumenten nu ook meespelen. De hard stijgende koers werd voornamelijk veroorzaakt door investeringen van grote maatschappijen, maar sinds bitcoin overal in het nieuws is, haken steeds meer particulieren aan.

Cryptocurrency op PayPal

Veel gebruikers in de cryptocurrency-gemeenschap, of het nu gaat om handelaren of investeerders, laten zich positief uit over de adoptiemogelijkheden voor nieuwe investeerders. Het platform kreeg echter wat kritiek omdat de bitcoin en de altcoins niet opgenomen kunnen worden. Als gevolg hiervan is het moeilijk te zeggen of het transactievolume op de betalingsplatforms te wijten is aan nieuwe gebruikers die cryptocurrency kopen of dat dit juist verkoopvolumes zijn. Gezien de koers van bitcoin en de waardestijging op de markt, is het echter onwaarschijnlijk dat de volumes afkomstig zijn van investeerders die hun cryptocurrency verkopen.

Er is een kleine keerzijde voor de bitcoin koers denkbaar. Het is onzeker of de volumes op de langere termijn een bullish of bearish stempel zullen drukken op de sector. Analisten speculeren dat elke correctie in de markt waarmee bitcoin sowieso te maken kan krijgen, waarschijnlijk het gevolg is van het feit dat retailers investeren en verkopen om winstgevende transacties tot stand te brengen. Ofwel, de verwachting is dat weinig hodl’ers gebruik maken van de diensten van PayPal.

Leave a Reply