blog

‘Bitcoin naar 15.000 dollar volgens MVRV-indicator’

By 15 oktober 2020No Comments

Volgens cryptocurrency index fonds Stack Funds kan bitcoin naar 15.000 dollar (12.818 euro) stijgen als het zijn historische trends herhaalt. Stack Funds baseert zich op de market cap vs. realized cap ratio (MVRV) indicator. Deze indicator zou erop wijzen dat bitcoin binnenkort gaat breken met de weerstand van 12.000 dollar (10.252 euro).

Wat is de MVRV?

MVRV is een metriek die is bedacht door analisten Murad Mahmudov en David Puell. Het maakt gebruik van de totale marktwaarde van bitcoin in verhouding met de gerealiseerde marktwaarde. De totale marktwaarde is de waarde per bitcoin vermenigvuldigd met het aantal munten. De gerealiseerde marktwaarde kijkt naar de prijs van alle bitcoins op het moment dat deze voor het laatst zijn verplaatst.

De verhouding tussen deze twee waardes geeft je een goed beeld van het momentum van de markt. Stijgt de MRVR-indicator, dan is er sprake van een bull market. Een dalende MRVR-indicator duidt op een dalende markt, een bear market.

Binnenkort breekt bitcoin met de weerstand

Deze week heeft bitcoin nog geen poging gedaan om door 12.000 dollar te breken, de teller stopte namelijk bij 11.700 dollar (9.996 euro). Dit heeft niet geleid tot pessisme bij analisten die geloven dat 11.000 dollar (9.400 euro) een solide steun zal blijven.

Volgens sommige analisten kan de periode na de verkiezingen in de Verenigde Staten begin november leiden tot meer opwaartse druk.

Analisten van cryptocurrency index fonds Stack Funds denken dat dit af hangt van de MVRV-ratio. Deze staat op op dit moment op 1,8 en lijkt op weg naar 2,5:

“De huidige MVRV ratio staat op 1.8, en wordt naar verluidt goed ondersteund door de trendlijn waar bitcoin eind 2018 terug naar beneden ging. De trend is hetzelfde als in 2017 tijdens de bull run, met een regelmatige groeineiging die een identieke trendlijn meerdere malen testte.”

Stack Funds durft er zelfs een voorspelling aan te hangen: “Gezien de kracht van de steun, verwachten we een significante doorbraak van 2,0 op de korte termijn, dit zal de Bitcoin-prijs boven 15.000 dollar (12.818 euro) brengen.”

Leave a Reply