Geen categorie

Bitcoin minen met je computer

By 7 februari 2018juli 26th, 201812 Comments

minen bitcoinZoals je wel weet kan je ook met je eigen computer bitcoins minen evenals vele andere cryptocoins. Door middel van software te gebruiken kan je dus je eigen computer in staat stellen om verschillende coins zoals Bitcoins te minen. Dit levert in vele gevallen niet het grote geld op, echter ben ik wel overtuigd dat het bitcoin minen met je eigen computer veel nut kan hebben en als je het wat goed aanpakt valt hier ook toch nog wat mee te verdienen zonder al teveel moeite.

Ikzelf laat mijn computer 24 op 24 aanstaan en dit is een patroon die vele onder jullie wel zullen herkennen. Als mijn computer dus toch altijd aanstaat kan hij evengoed Bitcoins minen wanneer ik er niet achter zit denk ik dan. Buiten dat is het ook de perfecte manier om goed te leren Bitcoin minen, want dit is niet zo simpel als het lijkt.

Bitcoins minen via een pool.

Eerst en vooral wanneer je gaat Bitcoins minen met je computer raad ik iedereen aan om gebruik te maken van een Bitcoin mining pool. Dit zijn eigenlijk verzamelplaatsen waar je samen met andere mensen in 1 grote area ( pool ) samen kan Bitcoins minen. Wanner je Bitcoins gaat minen lever je eigenlijk rekenkracht welke nodig is om de coins te verhandelen en in leven te houden. Jij wordt vervolgens betaald voor de rekenkracht die je levert aan de blockchain. Hoe meer rekenkracht je levert hoe meer blokken je kan minen en in sommige blokken zit dan een beloning, een x aantal coins die je aan het minen bent. Doe je al dat rekenwerk met je computer dus alleen, dan kan het dagen tot weken duren voor je ooit een verdiensten vind in een blok. Ga je in een pool minen wordt iedereen zijn rekenkracht samengebundeld en worden er veel meer blokken met waarde gevonden en krijgt iedereen sneller een uitbetaling. Die uitbetaling hangt dan af van hoeveel rekenkracht jij bied in de pool. Is dit bijvoorbeeld 2% van alle rekenkracht in de pool, dan krijg jij 2% uitbetaald van de waarde die gevonden is in het blok.

Waar kan ik mining pools vinden?

Ikzelf ben ook continu opzoek naar meer interessantere pool websites. Heb jij dus nog een betere gevonden dan welke ik hieronder neerzet, laat het mij dan weten door een reactie op deze pagina te plaatsen. Ik zal deze zeker bekijken, uittesten en als hij interessant is vermelden op deze website.

Zelf heb ik volgende bitcoin mining pools getest:

Umine
Yiimp
Zpool

Zelf ben ik van deze 2 meer tevreden van Yiimp. Deze bieden meerdere coins aan om te minen, er zitten meer mensen om te minen, dus je vind sneller inkomsten. Ik test vaak verschillende coins om te kijken welke mij het meest opleveren en vergelijk ze vervolgens op beide websites. Op die manier kan ik achterhalen welke website en welke coin mij het meeste oplevert voor het x aantal uren rekenkracht ik erin stop.

Update 26-02-2018: Ik heb gemerkt dat bij Umine ze ondertussen toch heel wat meer uitbetalen dan bij Yiimp. Ik vergelijk dit op deze pagina.

Bitcoin minen met goede software.

minen bitcoinHeb je een coin en mining pool gevonden die je wilt minen, dan moet je vervolgens je software hierop instellen. Maar eerst heb je dus software nodig. Ikzelf ben enorme voorstander van nvidia geforce videokaarten en wanneer je dus nvidia op je computer hebt staan kan ik je aanraden om ccminer te gebruiken. Dit is gratis software speciaal voor deze videokaarten. Er is ook nog een hoop andere gratis software op het net te vinden. Hieronder een klein lijstje van andere goede software, maar zelf heb ik deze nooit gebruikt. Ik ga hieronder ook verder gaan hoe je alles instelt voor ccminer. Voor elke software is dit proces wat anders, maar in grote richtlijnen komt het op hetzelfde neer. Gebruik je dus andere software ga je zelf nog wat extra opzoekingswerk moeten verrichten om je software in te stellen. Heb je een opmerking over andere software, bijvoorbeeld dat bepaalde software meer rekenkracht kan bieden dan andere, laat het gerust weten.

Lijst met andere software:

Bitcoin minen software voor Windows

Bitcoin Miner
CGMiner
BFGMiner
EasyMiner

Bitcoin minen software voor Linux

CGMiner
BFGMiner
EasyMiner

Bitcoin minen software voor Mac

RPC Miner

Hoe ccminer instellen ?

Eerst en vooral moet je ccminer downloaden. Ik heb ccminer hier gedownload. Er zijn verschillende versies, ik heb versie 2.2.1. Je kan hierin ook wat testen, misschien dat een andere versie van ccminer jou meer rekenkracht oplevert, laat dit ook gerust weten.

Heb je de software van ccminer nu op je computer staan, dan zal je in de file enkele .bat files vinden. Is dit niet het geval, dan kan je er simpelweg zelf 1tje aanmaken. Open hiervoor een kladblok, ga naar “opslaan als” en zet eerst onderaan het “Opslaan als:” gedeelte op “alle bestanden” i.p.v. tekstdocumenten. Vervolgens kies je een bestandnaam en zet er .bat achter. Op die manier heb je een eigen .bat file aangemaakt.

Open vervolgens de .bat file en zet er alvast deze code in:

ccminer-x64.exe -a x17 -i 18 -o stratum+tcp://yiimp.eu:3737 -u DGJ8kaRau2XNm3TFexrpvU1hDfU37doC3f.gamingrig

Wanneer je vervolgens deze code gaat opslagen en deze openen moet je een cmd file zien opengaan en starten. Laat deze even lopen en wanneer je de eerste accepted blokken tegenkomt weet je dat je goed aan het minen bent. Nu de bovenstaande code is wel mijn testcode die ik heb opgezet bij het schrijven van dit artikel. Van deze code weet ik dat ze perfect werkt, maar nu moet je deze code zelf gaan aanpassen naar jouw eigen gegevens. Deze code stelt je instaat Verge te minen via de yiimp pool.

De code instellen naar jouw eigen gegevens.

Het eerste wat we gaan doen is je eigen wallet adres ingeven. Wanneer je op deze code blijft minen komt de omzet bij mij binnen en dat is ook niet de bedoeling natuurlijk. Dit stukje is het laatste uit de code en ziet er als volgt uit:

DGJ8kaRau2XNm3TFexrpvU1hDfU37doC3f

Haal deze code eruit en zet hier jouw eigen bitcoin wallet adres in. Start je vervolgens de miner zullen de vergoedingen bij jou binnen komen.

Het volgende wat belangrijk aan de code is is dit stukje:

-i 18

De “18” in dit geval is hoe sterk je jouw videokaart laat werken. Maak je hiervan bijvoorbeeld 20, dan gaat je videokaart dus harder werken en verdien je ook meer coins. Echter moet je hierin wat zoeken wat het beste bij jou past. Dit hangt af van hoe sterk jouw computer net is. Ikzelf kan minen op 18 en gewoon werken op mijn computer zonder last te ondervinden. Wanneer ik niet achter de computer zit ik hem op 22, dan verdien ik meer, maar kan mijn computer ook niet direct meer gebruiken door teveel haperend beeld. Het juiste cijfer moet je zelf wat zoeken. Zet je hem te hoog, dan zal het cmd venster en script ook niet starten. Dus zo kan je al de hoogst mogelijke waarde vinden voor wanneer je niet achter de computer zit. Vervolgens kan je ook net zoals mij zoeken naar een lager cijfer waarmee je geen last ondervind aan jouw computer. Zo kan je werken en minen tegelijk.

Een andere coin minen.

Met bovenstaande code kan je dus Verge coins minen via yiimp. Wil je nu liever een andere coin gaan minen, dan moet je ook hier enkele kleine aanpassingen aanbrengen in de code. Stel dat je via yiimp nu BitSend wilt minen, dan moet je even naar yiimp zelf gaan en naar de BitSend gegevens kijken. Die zijn er als volgt uit.

xevan

Dit kan je terugvinden op yiimp zelf in de Pool Status kolom. Ik heb met groen het woord “xevan” en poort “3739” omlijnd. Dit heeft een reden, want deze 2 gegevens moet je gaan ingeven in je code.

In je oorspronkelijke code kan je dit vinden:

x17

De “x17” wijst naast Verge, je wilt nu BitSend minen, en dan moet je de “x17” vervangen door “xevan”.

Nu moet je ook de poort nog aanpassen. In je oorspronkelijke code kan je dit vinden.

stratum+tcp://yiimp.eu:3737

De “3737” is de poort van Verge. Voor BitSend is dit dus “3739”, dus dat moet je ook aanpassen.
Heb je dit gedaan, kan je deze opslagen en weer starten. Komen de accepted blokken weer binnen, ben je goed BitSend aan het minen.

Wat levert nu het meeste op.

Dat is nu nog maar de vraag, welke cryptocoin minen brengt nu het meeste op? Ik ben op dit moment wat aan het experimenteren met Bitcore, Verge, DigiByte en binnenkort gaan dit er weer wat andere zijn. Wat zoeken en vergelijken is de boodschap. Ga je dus direct dure apertuur kopen en weet je nog niet direct welke pools voor jou echt het meeste opleveren, dan kan je ik enkel aanraden eerst met je computer te leren minen en daar het meeste rendement uit te halen. Vervolgens kan je overstappen naar apparatuur.

Wil je dus zelf Bitcoins minen met je eigen computer? Dan ga je met bovenstaande info al je miner in actie krijgen. Op de pagina welke coin minen kan je vinden welke coins ikzelf heb uitgetest voor jullie en wat de verdiensten hiervan waren. Let wel op, dit kan van dag tot dag afhangen, dus wat nu de beste coin is om te minen kan morgen weer anders zijn. Echter ga je aan de hand van die lijst wel ondervinden welke sites de beste pools hebben en welke coins in het algemeen het meeste kunnen opleveren met minen. Op dit moment haal ik niet met Bitcoins minen het meeste binnen, maar met het minen van Bitcore. Veel succes iedereen !

Heeft u voor ons nog opmerkingen of tips hieromtrent. Wij horen het enorm graag in een reactie. Hoe meer reacties, hoe meer info voor iedereen 🙂

12 Comments

Leave a Reply