Bitcoinblog

Bitcoin koers zakt weg, is het tijd om te hamsteren?

By 22 januari 2021No Comments

Waar ik vorige week spektakel beloofde is dat aardig uitgekomen. Flinke schommelingen zien we momenteel in de bitcoin koers. Zover hebben we afgelopen nacht het ‘dieptepunt’ van $28.700 bereikt; dit is 30% van de top af. Waar gaan we een bodem zien en is er nog licht aan het einde van de tunnel?

Laten we beginnen met waarom we ineens wegzakken, want er zijn toch institutionele kopers? Help!

Ja, er zijn grotere partijen die vanaf de $10.000 zijn gaan instappen. Je ziet heel goed dat vervolgens de massa ook weer interesse heeft gekregen in bitcoin en de koers flink is gestegen. Dat de koers niet meer omlaag kan daarna is natuurlijk een utopie. Met een beetje paniek zaaien in de markt kunnen de partijen, die waarschijnlijk boven de $35.000 flink winst hebben genomen, de koers laten klappen. Op deze manier gaat de sneeuwbal van paniek rollen en konden grote investeerders afgelopen nacht aanzienlijk goedkoper weer meer bijkopen.

Hoe eerder je doorhebt hoe die markt in elkaar zit, hoe beter je je er tegen kunt wapenen. De massa die van $33.000 tot $42.000 in blinde fear of missing out (FOMO) aan het kopen sloeg, (We zouden immers in één streep wel naar de $100.000 schieten volgens sommigen) wordt nu uit de markt gedrukt door paniek. Dat is precies waar de markt deze groep wil hebben. Ik heb het al vaker herhaald in de omgeving voor members: Pas hiervoor op en zorg dat je verder vooruitkijkt dan de komende 4 uur.

Price talk

bitcoin_koers_zakt_tijd_om_te_hamsteren_grafiekAfbeelding 1: 4-uurs grafiek van bitcoin (BTC) op cryptocurrency exchange Coinbase

Hierboven is goed te zien dat er met name rond de bodem van $28.700 flink volume te zien was, dit is een eerste positief signaal. Als we de grafiek van 2017 naast de huidige grafiek leggen valt het volgende op: In de massale toestroom van 2017 zagen we ook zeker 6 tot 8 scherpe correcties van 20-40% daling. Op dit moment hebben we dus een retrace van 30%. Typerende scherpe moves zie je in een bull market omdat je niet veel tijd krijgt om de dip te kopen. Daarom is het slim om vooraf kooporders te plaatsen waar je wilt kopen.

Op dit punt zou in de komende weken rond de $25.000 weleens een bodem gevormd kunnen worden, dit komt overeen met een 40% daling van de top. In ieder geval heb je natuurlijk een betere uitgangspositie dan inslaan op $38.000 of hoger.

De weerstand waar we tegenaan kunnen gaan lopen zou op de korte termijn rond de $32.000 of $34.000 zijn. Eerlijk gezegd had ik persoonlijk rond de $40.000, door bijna volledig in dollars te gaan zitten, wat spanning. Achteraf kijk ik terug op een goede move en ben hier goed aan het terugkopen.

Altcoins houden vrij goed stand. Enkelen weten zelfs flink te profiteren van het wegzakken van bitcoin. Krijgen we de komende weken sprongen te zien zoals in 2017? Een aantal coins die ik in de gaten houd lijkt zich op te warmen en de members van Crypto Insiders weten het. Enjin coin (ENJ) is al meer dan 3 keer over de kop gegaan sinds mijn intrede  begin dit jaar en Ren (REN) is ook al 100% gestegen. Op dat soort momenten haal ik het risico van eigen investering eruit en ga opzoek naar nieuwe mogelijke pareltjes.

Krijg ik mijn biedingen rond de $25.000 ook nog gevuld? Blijft de keuze voor altcoins goed uitpakken? Geduld en tijd zullen het ons gaan leren.

Wil je zelf aan de slag met bitcoin en andere cryptocurrencies? Zorg dan dat je in ieder geval op de hoogte bent van de basics, zodat je ongeveer weet wat bitcoin is, hoe de koers van bitcoin tot stand is gekomen, waar je op dient te letten als je bitcoin koopt en hoe je aanbieders vergelijkt! Tip: We geven je €10 aan bitcoin cadeau om te starten!

Meer gratis video’s bekijken? Bekijk dan ook ons YouTube-kanaal. Vergeet je daar niet te abonneren zodat je geen enkele video mist! Wil je weten wanneer en welke altcoins wij kopen of verkopen? Word dan member en je ontvangt onze trading signals. Daarnaast houden we je daar op de hoogte van de koersen en laatste ontwikkelingen op de markt, ontvang je uitleg en krijg je toegang tot onze besloten discussiegroep met onze analisten en andere members. Kom de eerste 30 dagen gratis proberen!

Leave a Reply