Bitcoinblog

Bitcoin koers valt terug, tijd om orders te vullen?

By 26 februari 2021No Comments

Nadat bitcoin de top neerzette net boven de $58.000 zagen we direct een scherpe terugval. Zondagavond had ik met een aantal Insiders een gesprek over de ethereum koers. Wat eerste verkoopdruk was er en de koers wist niet lekker door de $2.000 te breken. Echter had ik nooit verwacht dat ik 24 uur later de gelukkige bieder zou zijn, die op $760 en $800 wat ethereum wist te kopen. Op cryptocurrency exchange Kraken zagen we een heuse flash crash. Door een liquiditeitsprobleem zakte de koers van ethereum naar $700, waar dit op andere exchanges op $1.550 stopte. Wat kan er in een week toch veel gebeuren.

Deze komende weken staan voor mij persoonlijk, en ondertussen ook voor vele Insiders, in het teken van terugkopen. We hebben nu tot twee keer toe de $45.000 gezien. Hier liggen wat biedingen verscholen.

bitcoin_koers_valt_terug_tijd_om_orders_te_vullen_bitcoin_grafiekAfbeelding 1: 3-dagelijkse bitcoin grafiek van cryptocurrency exchange Coinbase

Hierboven zie je heel goed het volume dat flink omhoog gaat weer en de $42.000-40.000 lijkt onvermijdelijk. De zone eronder zou een hele mooie rebus zijn zo rond de $35.000. Dan ben je, gemeten vanaf de top, zomaar 40% lager terug aan het kopen. Zelfs daaronder zouden we nog wat kunnen schieten en op het grotere plaatje bullish kunnen blijven.

bitcoin_koers_valt_terug_tijd_om_orders_te_vullen_ethereum_grafiekAfbeelding 2: 3-dagelijkse ethereum grafiek van cryptocurrency exchange Coinbase

Ethereum

Deze toch al gigantische reus was echt wel toe aan een nieuwe terugval. Sinds eind september zagen we een gigantische vlucht. Het volume deed van de sprong van $1.300 naar $2.000 dat de rek er wat uit was. Op de klim zagen we het volume aanzienlijk dalen en dat was dan ook de reden om afscheid te nemen. Op dit moment staat de teller op $1.450 en heb ik een eerste bieding geraakt. Een grotere support zou rond de $1.200 liggen. Uiteraard is een uitschieter naar het mooie bedrag van $1.000 niet uit te sluiten. Een bieding rond deze zone inleggen kan zomaar eens geraakt worden.

Is het dan allemaal niet goed? Gaan we helemaal down? Nee, dit is zover absoluut een crash die bij het geweld van een bull run hoort. Snelle, scherpe daling waar niet veel tijd is om de dip te kopen.

Swapperdeswap

Het momentum lag de afgelopen weken/maanden bij de swap projecten. Uniswap (UNI), pancakeswap (CAKE), sushiswap (SUSHI) en trustswap. Ervan uitgaande dat deze markt nog wel langer gaat profiteren van de DeFi-projecten ga ik deze momentum-coins absoluut kopen op de dip. Hiernaast lijken projecten als polkadot (DOT) en ren (REN) ook mooie buys als deze verder in de uitverkoop komen.

Leave a Reply