blog

Bitcoin koers kan nog twee keer toppen voor halving

By 3 februari 2020No Comments

Tijdens een recente stream op het YouTubekanaal van trader Tone Vays sprak hij met Willy Woo. Het gesprek ging over de aanstaande block halving en of het Stock-to-Flow model op de lange termijn stand kan houden. Volgens Vays is het nog te vroeg om daar uitspraken over toen, hij wacht liever op een maand voor de halving.

Wanneer stijgt bitcoin koers?

‘Het hangt er echt van af wanneer de koers van bitcoin begint met stijgen richting de halvering,’ zei Vays. Hij voegt hieraan toe dat het goed mogelijk is dat we op het punt staan ​​om een nieuwe pre-halving top te bereiken. Hiermee bedoelt hij dat de koers voor de halving nog flink kan toenemen, om vervolgens weer hard te dalen.

Woo kan zich hier enigszins in vinden maar is voorlopig nog niet helemaal overtuigd. Hij zegt namelijk dat de waarde van bitcoin twee halvings geleden, in 2012, niet daalde.  ‘We hebben eigenlijk geen enkele dip gezien,’ zei hij. ‘De koers bewoog zich zijwaarts en ging gewoon door.’ Woo ging ook in op de vorige halvering van 2016. Toen daalde de koers heel snel nadat de halving voorbij was.  ‘Het is echt 50:50. Ik weet niet of hier over veel te zeggen is.’

Nog twee toppen voor halving

Tone Vays is in ieder geval positief over de periode tot aan de halving (halverwege mei). Hij denkt zelfs dat de bitcoin koers nog twee keer goed kan toppen, voordat de halving plaatsvindt. Maar eigenlijk durft hij dit nog niet zo te zeggen, hij wacht op meer zekerheid en daarvoor wil hij wachten tot eind maart.

Hij wees er ook op dat de prijsstijging van bitcoin na de halvering van 2012 meer te maken had met het feit dat bitcoin meer gebruikt werd en mainstream begon te worden dan dat dit met de halving te maken had. En daar heeft hij wel een punt, bitcoin is nog jong dus elke koersbeweging kan op meerdere manieren uitgelegd worden.

De twee bespraken ook het Stock-to-Flow model van PlanB. Woo wees erop hoe het model van S2F vooral leunt op aanbod, maar dat de marktprijs bepaald wordt door vraag én aanbod. Hij zegt dat S2F nu voornamelijk werkt omdat de vraagzijde vrij stabiel is geweest. ‘Als er een constante vraag is en je hebt een vast en voorspelbaar aanbod, dan werkt dit model.’

Leave a Reply