blog

Bitcoin koers duikt onder 8.000 dollar, wat nu?

By 21 november 2019No Comments

In een kwartier tijd verloor bitcoin bijna 200 dollar aan waarde. En dat is cruciaal, daarmee bevindt de bitcoin koers zich onder het psychologische niveau van 8.000 dollar. Het leek de afgelopen dagen of de koers een bodem had gevonden, maar vandaag bleek het tegendeel. Hieronder zie je het koersverloop in Amerikaanse dollar. Om iets voor 10:00 is de waarde onder de 8.000 dollar (7.200 euro) gedoken:

Bearish scenario’s komen weer van stal

En als het iets minder gaat met de koers, dan komen de bearish scenario’s weer van stal. Of in andere woorden, analisten verwachten dat de koers nog verder gaat zakken. Zo verwacht een Nederlandse analist op Twitter dat de bitcoin koers in het ergste geval weer terugzakt naar 4.200 dollar in het eerste kwartaal van 2020. Dat vormt dan de echte bodem, vanaf waar de koers weer kan gaan stijgen.

Ook analist Willy Woo is bearish over de korte termijn. Woo gebruikt data uit het netwerk van bitcoin en vergelijkt die data met de bitcoin prijs. Volgens Woo stoppen miners met het minen van bitcoin omdat de prijs aan het dalen is. Om meer verlies te voorkomen verkopen miners hun bitcoin, en dat zorgt voor (nog) meer verkoopdruk op de markt. Volgens Woo kan de prijs van bitcoin op korte termijn daarom meer dalen. Klik op de Tweet om de hele thread te lezen:

Sentiment slaat om, is dat juist een goed koopmoment?

Maar je kan het ook andersom zien. Wanneer het sentiment op de markt negatief is, kan dat juist ook een goed koopmoment zijn. Hoe dat stukje omgekeerde psychologie werkt zie je via de Fear & Greed Index. Dat is een indexcijfer dat aangeeft hoe het sentiment op de markt is. Een laag cijfer geeft aan dat de angst regeert op de bitcoin markt. De koers daalt en investeerders zijn negatief over de toekomst. Een hoog cijfer wijst op hebzucht. De koersen stijgen en de ene na de andere bullish tweet verschijnt.

Op dit moment is het indexcijfer 30, wat betekent dat investeerders (te) angstig zijn. Dat kan juist een moment zijn om tegen de markt in te handelen, door bitcoin te kopen. Dat is natuurlijk op eigen risico, de koers van bitcoin is en blijft onvoorspelbaar. Doe altijd je eigen onderzoek voordat je een cryptocurrency koopt of verkoopt.

Latest Crypto Fear & Greed Index

Leave a Reply