blog

Bitcoin kan in 2022 stijgen naar 175.000 euro, aldus verwachting analist

By 24 december 2021No Comments

Altijd als bitcoin iets positiefs laat zien, dan worden de permabulls weer wakker. Tijdens een webinar van Market Rebellion voorspelde Tom Lee, managing partner bij Fundstrat Global Advisors, dat de bitcoin koers in 2022 kan stijgen tot 200.000 dollar (175.000 euro).

2021 viel tegen

Hoewel de marktanalist van mening is dat het rendement van bitcoin in 2021 tegenviel, verwacht hij dat de cryptocurrency volgend jaar beter zal presteren. Tom Lee is de ultieme permabull, want wie vindt een stijging van 87% sinds begin 2021 nou tegenvallen?

In 2022 zou bitcoin dus 200 duizend dollar waard kunnen worden, maar hij verwacht ook dat aandelen die iets met crypto doen een goed jaar zullen hebben.

Te hoge verwachtingen

Wellicht komt zijn teleurstelling doordat bitcoin gewoon niet aan zijn verwachtingen kon voldoen. Hij riep immers vaak zat dat bitcoin dit jaar met gemak 100.000 dollar kan worden. Daar leek het even wel op, toen bitcoin 69 duizend dollar waard was op 10 november en de weg naar boven slechts een formaliteit bleek. Maar zoals wel vaker is het getal 69 een soort ommekeer.

Een scherpe correctie volgde namelijk snel.

Kerstrally mogelijk

Hoewel bitcoin geen nieuwe all time highs heeft behaald in december, kan er nog een kerstrally inzitten. Er zijn verschillende patronen op de grafieken zichtbaar die doen denken aan tijden van weleer, wat destijds zorgde voor een flinke stijging.

Ondanks dat het jaar goed begon, beleefde bitcoin in het tweede kwartaal een grote crash. Dit werd veroorzaakt door klimaatzorgen rond het proof-of-work consensus-algoritme en het draconische verbod op cryptocurrency in China.

Kritiek op Lee

Lee wordt door tegenstanders vaak afgedaan als een permabull vanwege zijn te optimistische voorspellingen.

Deze kritiek is niet ongegrond: In december 2018 gooide Fundstrat de handdoek in de ring als het gaat om voorspellingen nadat ze er zo vaak naast zaten. Aan het einde van de bullrun van 2017 bleven ze hoge getallen roepen, maar door de meedogenloze bearmarkt werden ze het lachertje van de investeringswereld.

Vorig jaar had Lee het overigens wel aan het rechte eind, dus hij heeft weer enigszins recht van spreken. Hij voorspelde dat de aandelenmarkt snel zou herstellen nadat alles in elkaar donderde aan het begin van Corona.

Leave a Reply