blog

‘Bitcoin is beter dan goud, maar marketing is nodig’

By 26 juni 2021No Comments

Miljardair Mark Cuban zei op sociale media dat hij gelooft dat bitcoin beter is dan goud, omdat de cryptocurrency gemakkelijker te verhandelen, over te dragen en om te zetten is. Zowel bitcoin als goud worden door velen gezien als een soort verzekering tegen inflatie. Niet voor niets dat bitcoin digitaal goud genoemd wordt, en in sommige kringen zelfs goud 2.0.

Bitcoin heeft betere marketing nodig

In een tweet zei Cuban dat bitcoin geen tussenpersonen nodig heeft en kan worden opgedeeld. Hij zei dat een van de grootste uitdagingen voor bitcoin, is dat er een gebrek aan reclames ‘van het type William Devane’ zijn die bitcoin kunnen positioneren als een hedge tegen inflatie.

William Devane? Uhh wie? Devane speelde in de populaire soap Knots Landing, en promoot al tien jaar het edelmetaal voor Rosland Capital en vertelde potentiële klanten dat goud de enige valuta is die hij vertrouwt.

Vechten tegen inflatie

Toen Oliver Renick van TD Ameritrade antwoordde dat de ‘relatie van bitcoin met reële rentetarieven net zo willekeurig is als dag 1 tien jaar geleden,’ wat impliceert dat de cryptocurrency niet werkt als een inflatiehedge, zei Cuban dat hij het nooit als zodanig heeft verdedigd. Cuban voegde toe:

‘Goud is nutteloos, vrijwel over de hele linie, maar vooral als een hedge. BTC is een digitaal actief dat vergelijkbaar is met goud, omdat ze beide uitsluitend worden aangedreven door vraag en aanbod. BTC doet het beter met beide.’

Goud zal krimpen, bitcoin kan juist groeien

De miljardair zei dat er op dit moment meer vraag is naar goud dan naar bitcoin. Maar dit zal niet lang meer zo blijven, hij gelooft dat dit zal veranderen omdat ‘BTC gemakkelijker te verhandelen is’ en na verloop van tijd ‘beter begrepen en op de markt gebracht’ zal worden.

Cuban voorspelt dat de goudmarkt hierdoor zal krimpen.

Hoewel Cuban zegt dat bitcoin betere marketing nodig heeft, is bitcoin natuurlijk geen bedrijf. Er is geen gecentraliseerd marketingteam. Er is alleen de community.

Leave a Reply