blog

Bitcoin investeerders HODL’en dagelijks 530 miljoen dollar aan bitcoin

By 23 april 2020No Comments

Investeerders kopen dagelijks steeds meer bitcoin. Het is ook een mooi moment, met de bitcoin halving om de hoek. Langetermijninvesteerders voegen dagelijks 75.000 nieuwe bitcoins toe aan hun voorraad, blijkt uit data van Glassnode. Dat gaat dus om 530 miljoen dollar dat dagelijks wordt vastgehouden.

De grafiek hieronder laat het evenwicht zien tussen het kopen en verkopen van bitcoin. Staat de indicator in het rood, dan wordt er in verhouding meer verkocht. In het groen wordt er juist meer gekocht dan verkocht.

Buy the dip voor de bitcoin block halving

Op 12 maart bereikte bitcoin met 3.800 dollar het dieptepunt van dit jaar. Sinsdien zijn HODL’ers alleen maar meer bitcoin gaan kopen. Op dit moment staat de indicator met een positief verschil van 75.000 bitcoin op het hoogste punt vergeleken met afgelopen jaar. Investeerders zijn dus bereid om elke dip op te kopen, in afwachting van de bitcoin block halving.

Elke vier jaar wordt de instroom van nieuwe bitcoins gehalveerd, deze gebeurtenis heet de bitcoin block halving. In plaats van 12,5 nieuwe bitcoins per tien minuten komen er dan slechts 6,25 bitcoins per tien minuten bij. Dit heeft directe invloed op het aanbod van nieuwe bitcoins.

Blijven bitcoinbezitters meer bitcoin inslaan? Dan heeft dat in combinatie met het dalende aanbod van nieuwe coins een positieve invloed op de prijs. Dat investeerders nu meer bitcoin kopen is dus een goed teken.

Wil je meer informatie over de bitcoin block halving? Beelden zeggen meer dan woorden, daarom hebben we deze video voor je gemaakt:

Coronacheques kwamen op tijd

Vorige week schreven we al dat vooral Amerikanen meer bitcoin kopen. Dat is geen toeval, vorige week ontvingen inwoners van de VS een bedrag van 1.200 dollar van de Amerikaanse belastingsdienst. Uit data van Coinbase bleek dat er wel opvallend vaak een storting van 1.200 dollar werd geplaatst op hun beurs, vier keer zo vaak als normaal.

Leave a Reply