blog

Bitcoin haalt Facebook in en komt in de buurt van Tesla, marktwaarde van bijna 770 miljard dollar

By 8 januari 2021No Comments

Bitcoin is midden in een indrukwekkende run, en dat zie je ook aan de totale marktwaarde. Dat is het aantal munten vermenigvuldigd met de prijs per munt. Bitcoin heeft nu Facebook ingehaald, en is op weg om Tesla in te halen. Dat blijkt uit de website AssetDash, die de marktwaarde van ’s werelds grootste assets bijhoudt.

Facebook ingehaald

Hierboven zie je de top 10 grootste assets ter wereld. Door de koersbewegingen van vandaag heeft bitcoin de social media gigant Facebook ingehaald. Alle aandelen van het bedrijf van Mark Zuckerberg hebben een gezamenlijke waarde van bijna 755 miljard dollar.

De marktwaarde van autofabrikant Tesla is 804 miljard dollar, de marktwaarde van bitcoin moet dus nog met ongeveer 36 miljard dollar toenemen om Tesla in te kunnen halen.

Dat is moeilijk, want de koers van Tesla gaat op dit moment ook fantastisch. Net als bij bitcoin bevindt Tesla zich in een sterke opwaartse trend.

Tesla gaat harder dan bitcoin

Sterker nog, procentueel neemt Tesla (oranje) meer toe in waarde dan bitcoin (zwart). Sinds het begin van 2020 zijn de aandelen van Tesla met bijna 1.200% in waarde gegroeid. In diezelfde periode is bitcoin met meer dan 400% gestegen.

Wel is het sentiment rondom bitcoin nu ontzettend positief, wat ervoor kan zorgen dat bitcoin binnenkort Tesla kan inhalen op het gebied van marktwaarde. Volgens fondsenbeheerder Grayscale investeren steeds meer institutionele partijen in bitcoin. De cryptomunt is de laatste tijd ook opvallend in trek bij pensioenfondsen.

Boven Tesla bevinden zich de giganten met een totale marktwaarde van meer dan 1 biljoen dollar: Alphabet A (Google), Amazon, Microsoft, Saudi Aramco en Apple. Als bitcoin deze magische grens ook wil passeren, moet de koers boven de grens van 53.780 dollar uitkomen. Dat komt neer op omgerekend 43.954 euro per bitcoin.

Sinds deze week is de hele cryptomarkt bij elkaar 1 biljoen dollar waard. Op dit moment bestaat ruim 70 procent van de cryptocurrency-markt uit bitcoin.

Leave a Reply