blog

Bitcoin goed op weg naar 300.000 dollar voor eind 2021, aldus verwachting analist

By 15 maart 2021No Comments

Analist Willy Woo gebruikt het Top Cap model om het lange termijnstraject van Bitcoin in kaart te brengen. Op het huidige tempo lijkt 300 duizend dollar (252 duizend euro) voor het einde van het jaar haalbaar. Aan het begin van 2021 gaf het model nog een uiteindelijke waarde aan van 250 duizend dollar.

Vind de top

Het model van Top Cap gebruikt een methode met voortschrijdend gemiddelden om de markttoppen van Bitcoin te vinden. Woo noemt onderstaande Bitcoin Macro Cycle Progress. De rode lijn in het onderste paneel van de grafiek laat de voortgang op het koerspad van Bitcoin naar de macrotop zien.

Bron: Willy Woo

Italiaanse reeks Bitcoin

Maar hoe analyseer je de bitcoin koers als er geen koersgeschiedenis is om op terug te vallen op die niveaus? Daarvoor wordt de reeks van Fibonacci gebruikt (In de stijl van het boek de Da Vince Code). De Italiaan Fibonacci ontdekte rond het jaar 1200 een reeks natuurlijke getallen. Deze getallenreeks wordt overal gebruikt, en is ook nuttig in de technische analyse.

Als je op de bitcoin grafiek de top en de bodem pakt, dan geeft de reeks van Fibonacci vaak duidelijke weerstanden en ondersteuningen aan. Maar wat als bitcoin alle recordwaardes doorbreekt en er geen weerstanden meer zijn? In dat geval kan Fibonacci nog steeds helpen. De reeks bevat namelijk ook getallen die weerstanden boven de top aangeven.

Woo zegt dat 63.000 dollar de volgende weerstand is. Gezien de sterke consolidatie waar de koers uitbreekt, in combinatie met de vraag van investeerders verwacht de analist niet dat er gepauzeerd wordt tot 74.000 dollar. Afgelopen weekend werd een nieuwe all time high behaald, en nu heeft bitcoin een dipje van 9%.

Bron: Willy Woo

Voorraden slinken

In de 12-jarige geschiedenis van Bitcoin is er nog nooit zo’n aanbodschok geweest zoals nu. De voorraad op spotbeurzen is al 13 maanden uitgeput. Woo markeert in de onderstaande grafiek de eerdere uitputtingsgebeurtenis in 2016, deze duurde slechts 5 maanden. Dit bleek de opmaat voor de bullmarkt van 2017. Ofwel, het beste moet nog komen in deze run.

Bron: Willy Woo

De afgelopen 3 weken hebben veel bitcoins de spotbeurzen verlaten, volgens de analist is dit een teken dat langetermijnbeleggers de dip agressief hebben gekocht. Hij noemt dit een indicatie dat vermogende particulieren en instellingen die bitcoin kopen de voorkeur geven aan cold storage (offline opslag op een hardware wallet) boven het laten staan op beurzen.

Koop de dip

De bedrijven Seetee en Meitu hebben aangekondigd dat ze tijdens de dip voor respectievelijk 58 miljoen en 18 miljoen dollar bitcoin hebben gekocht. Woo vermoedt dat anderen binnenkort iets soortgelijks zullen aankondigen.

Bron: Glassnode

Leave a Reply